Всяка година на тази дата ви разказваме интересни подробности за

...
Всяка година на тази дата ви разказваме интересни подробности за
Коментари Харесай

Руският министър на отбраната премина през Червения площад с... кабриолет Aurus

Всяка година на тази дата ви описваме забавни детайлности за колите, с които главнокомандващия парада, поздравява съветската армия. Доскоро обаче тези коли бяха много морално остарели, само че имащи за цел да покажат на какво е способна съветската инженерна мисъл. А това бяха ЗиЛ-ове и по-конкретно ЗиЛ-41041 АМГ. Тези коли в действителност не бяха нищо повече от преобразен американски пикап GMC Sierra и даже не бяха ЗиЛ-ове.

Вътрешнозаводският показател на автомобила бе ГАЗ СП-45. Старите коли бяха създадени от компанията Атлант-Дельта, която е част от групата ГАЗ, само че каросериите бяха от ЗиЛ. Сега на ход е новата разработка на съветската горделивост (дейно присъединяване в която имат инженерите от Porsche). Става дума за плана " Кортеж " и по-конкретно за кабрио версията на представителната кола Aurus.

На 9 май 2022 година съветският министър на защитата Сергей Шойгу мина по Червения площад точно с новия кабриолет Aurus за трети следващ път. Автомобилът размени гореспоменатите кабриолетите ЗИЛ, които бяха употребявани повече от 25 години. Кабриолетът Aurus е построен на унифицираната модулна платформа на FSUE NAMI. Оборудван е с 4.4-литров V8 бензинов турбо мотор с мощ 600 к.с. и с електродвигател.

Парадният кабриолет има спомагателен парапет и стойка с микрофони за увеличаване на гласа на командира на парада. И най-важното е, че има специфичен тържествен режим на придвижване, при който скоростта на автомобила е изкуствено лимитирана до 20 км/ч, а работата на окачването и трансмисията става допустимо най-мека за най-плавното придвижване по паветата на Червения площад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР