Всяка година модна къща Dior кани различни художници да помечтаят

...
Всяка година модна къща Dior кани различни художници да помечтаят
Коментари Харесай

Как известни художници преобразиха най-известната чанта на Dior?

Всяка година фешън къща Dior кани разнообразни художници да помечтаят върху именитите на марката – Lady Dior. Резултатът постоянно е впечатляващ и можем да се насладим на същински творби на изкуството.

Lady Dior през днешния ден е една от най-разпознаваемите чанти в света. Въпреки това малко хора знаят, че тя е получила място в дрешниците на всички съвременни дами по света с помощта на специфичната си връзка с принцеса Даяна.

Тяхната съдбовна среща е през септември 1995 година (само няколко месеца преди формалния бракоразвод на Даяна с Чарлз). Противно на всеобщото мнение, Lady Dior освен не е основана за лейди Ди, само че даже не е носела нейното име през първите две години след основаването си.

Красивата, само че към момента малко позната с съвсем квадратна форма се появява в бутиците на  през 1994 година – като олицетворение на концепцията за разкош, интензивно разпространявана от изобретателния шеф на стилната къща Джанфранко Фере. Релефната чанта, имитираща тапицерията cannage на скъпите кожени мебели от времето на Наполеон III, с четири златни пръстена, от които можете да съставите думата «D», «I», «O», «R», се трансформира в непредвидена опция на всички практични фешън трендове. Също както един път Кристиан Диор връща женствеността на дамската мода, Фере ù връща чантата, с която дамата да се усеща като същинска дама. Това ново създание даже си има име: Chouchou („ шушу “, което се превежда като „ обичана “).

Смята се, че първата собственичка на това малко е първата дама на Франция – Бернадет Ширак. И точно тя изиграва основна роля в ориста на тази чанта.

Черната лачена Chouchou Dior е подарък за лейди Ди във връзка визитата ù на изложбата на в Гран Пале, спонсорирана от LVMH (мадам Ширак тогава е в борда на директорите).

Може би самата Бернадет не е очаквала какъв резултат ще има нейният подарък. Чантата бързо се трансформира в един от най-обичаните аксесоари на принцесата. Лейди Ди стартира да поръчва чантата във всички налични размери и цветове. Мини чанти за вечерни излизания, по-големи за дневните бизнес срещи. Даяна за пръв път се появява с чанта при визитата си в сиропиталище в Бирмингам Колко сходни чанти е имала е мъчно да се реши. Но през 1995 година и през цялата 1996 година тя на процедура не изпуска този модел от ръцете си. Различават се единствено размерите, цвета (син или черен) и вида кожа (лак или мат).

Тази година 11 създатели от разнообразни страни работиха по четвъртия подред план Dior Lady Art. Списъкът на участниците включва африканския художник Атхи-Патра Руга, японския ваятел Кохей Нава, португалската художничка Жоана Вашконселуш и други представители от света на актуалното. Чантите могат да бъдат закупени от 17 декември, а в този момент ви предлагаме подробен взор върху хубостта на надарената ръчна направа.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР