Ангел Джамбазки ще е водач на листата ни за евровотау

...
Ангел Джамбазки ще е водач на листата ни за евровотау
Коментари Харесай

Каракачанов: Ангел Джамбазки ще е водач на листата ни за евровота

Ангел Джамбазки ще е лидер на листата ни за евровотау а на втора позиция след него ще е Андрей Слабаков. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

„ В листата ни за евровота ще има представители от гражданската квота. Такива ще има и в листите ни за българския парламенти. Ние ще се явяваме на тези избори сами, а не в коалиция, тъй като ние не търсим сглобки “, разясни още той.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация разяснява политическата рецесия у нас. Според него сглобката се е разглобила единствено краткотрайно, тъй като политиците дават обещание още веднъж „ да се прегърнат след изборите “.

Той обаче по-скоро не има вяра, че това ще се случи, тъй като има прекалено много кавги към „ Продължаваме промяната “, Конституцията, митниците, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и фалшифицираните подписи.

„ Пиеш някакво мазно кафе с Пеевски и търсиш от него поддръжка за Конституцията, за висшия правосъден съвет и за промяната на основния прокурор, след което казваш, че най-голямото зло е Пеевски. Преди това ПП-ДБ се заканваха на Борисов – арестуваха го, подвигнаха му рейтинга и по-късно го поизпраха “, разясни още той.

Красимир Каракачанов разяснява изборите с прилежаща Северна Македония и по какъв начин смяната там може да се отрази на България.

„ Нищо не може да се промени сред първи и втори тур на президентските избори в Северна Македония, тъй като след първия тур отпред излезе Гордана Силяновска с малко над 40% поддръжка, а втори остана досегашният президент Стево Пендаровски с малко под 20%. Дори да съберем процентите на Пендаровски с този на албанците, той отново няма да има късмет. Явно този президент си отива “, разясни той.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация напомни, че Стево Пендаровски при започване на мандата си е пледирал за подобряването на връзките на северна Македония с България, само че в следствие позицията му е ескалирала до антибългарска.

„ Днес една обява, в която той декларира, че проблемите на Северна Македония идват от България и то съответно от президента Румен Радев. Аз мисля, че външната ни политика се ръководи от държавното управление. Но те имат навика да изясняват с България всяко нещо, което не могат да свършат или го вършан по най-глупавия метод “, разясни още той.

Според него политиците в югозападната ни съседка „ правят едни и същи нелепости, вместо да се съсредоточат върху действителните си проблеми “. Той не чака обаче огромна смяна в политиката на Северна Македония към България.   

Вижте във видеото какво още сподели той за зелената договорка, стопанската система, незаконните мигранти и сигурността на страната.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР