Всяка една домакиня знае, че много от сладките изкушения са

...
Всяка една домакиня знае, че много от сладките изкушения са
Коментари Харесай

Ако искате белтъците да се превърнат в пухкав сняг, разбивайте ги по този начин

Всяка една стопанка знае, че доста от сладките изкушения са обвързани с отделянето на белтъци от жълтъци. Самата техника не е по никакъв начин комплицирана и имаме вяра, че и при вас нещата ще се получат. По различен метод обаче наподобява разбиването на белтъците на пяна. Тук си има тънкости и специфики, с които е добре да се съобразите, в случай че желаете крайният резултат да е бухнал белтъчен сняг.
Тънкости при разбиването на белтъците на пяна
Ако възнамерявате да употребявате само белтъка от яйцето, за предпочитане е да извършите дупки в двата срещуположни края на яйцето и по този метод да позволите на белтъка да изтече.

Имайте поради, че разбиването на белтъка се случва най-добре, когато яйцето е прясно и охладено. За предпочитане е даже да излезете на балкона, в случай че на открито времето е хладно, и за няколко минути да свършите тази работа. Тогава резултатите ще настъпят по-бързо и ще са по-добри.

Когато разбивате белтъци, би трябвало деликатно да изберете съда, в който това ще се случва. Можете да заложите на керамичен, стъклен или емайлиран. Не е желателно обаче да избирате алуминиев, тъй като вашите белтъци ще станат сиви и няма да се трансфорат в съвършения свършек на обичания ви десерт.

За да се разбие на сняг белтъка, съдът би трябвало да е безусловно изсъхнал. Не бива да има капка лой в него. В белтъка също не трябва да попада и парченце от жълтъка.

За разбиването на белтъците се употребява миксер на ниска скорост. Не използвайте блендер или различен сходен апарат, тъй като резултатът няма да е мечтаният. В процеса на разтрошаване скоростта се усилва.

Ако яйцата са стояли дълго време в хладилника ви, те ще са доста по-воднисти от пресните. В подобен случай е доста евентуално да не се получи бухнал белтъчен сняг. Можете да добавите малко лимонен сок или щипка сол, само че крайният резултат отново няма да е същият.

Не разбивайте белтъците прекомерно дълго време, тъй като рискувате да се образуват дребни мехурчета с въздух с тънки стени. Те се унищожават по време на печене и блатът ще спадне.
Ето за какво яйцата са една от най-полезните храни
Ежедневната човешка диета е мъчно да си представим без яйца. Той е на ниска цена, наличен, апетитен и елементарен за подготвяне. Най-често яйцата се...

Перфектно разрушените белтъци следва да са нараснали размера си с до 4 – 5 пъти.

Когато решите да добавите захар към към този момент разрушените белтъци, би трябвало доста да внимавате. Изсипвайте малко по-малко и през цялото това време не преставайте да разбивате.

Специалистите поучават, когато разбиете белтъците и се получи твърда пяна, да ги оставите за известно време в ледник и едвам по-късно да преминете към разбъркване с други съставки.

Когато към този момент сте на финала и решите да употребявате белтъците върху тестото или крема, би трябвало доста деликатно да разпределите сместа, като бъркате в едната посока и не я притискате, тъй като по този начин може да се погуби резултата на въздушност.

Следвайте тези препоръки и сме сигурни, че белтъците ще се получат с съвършената консистенция!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР