Всяка дума у знаменитата певица Богдана Карадочева издава голяма класа

...
Всяка дума у знаменитата певица Богдана Карадочева издава голяма класа
Коментари Харесай

Кралицата на шансона Богдана Карадочева: Как е възможно да се осмива вярата в Бога?!

Всяка дума у популярната певица Богдана Карадочева издава огромна класа и аристократичност. И няма по какъв начин да е другояче – потомка е на прочут и състоятелен столичен жанр, в който положителните маниери и уважението към традициите, са били нещо изцяло естествено.

Тя тачи християнските празници и изключително Рождество и Великден, които счита за най-светлите дни в годината.

 

Вчера (на Разпети петък) е отишла на черква, запалила е свещичка и си е взела здравец. Сега с неспокойствие чака Възкресението. За нея Великден е един от най-светлите празници, олицетворяващи вярата ни и Възкресението. Обикновено на днешния ден боядисва яйцата, а и внуците й и оказват помощ. Първото наложително е в червен цвят, както повелява традицията и го пази до идващия Великден до иконата в дома й.

 

В среднощ на Великден обикаля три пъти църквата със запалена свещ, след което занася огънчето в дома си. Пламъкът на свещта е светлинката, която е вярата и по тази причина е значимо всеки християнин да я занесе в дома си.

 

Отбелязва, че постоянно е спазвала и коледния, и малко по-дългия великденски пост. Признава обаче, че през последните години не е изключително прецизна и си разрешава да хапва по малко риба, защото към този момент няма силите, които имала преди. Освен това би трябвало да си пази ставите и костите.

 

През годините на първо време честитяла Великден на брат си Бойчо, само че тази година той не е измежду тях, откакто напусна този свят през 2023 година и в този момент доста тъгуват. Затова към този момент ще честити празника на първо време на сина си и на внуците.

Мечтае и се моли най-много за здраве за нея и околните й, както и за всички хора. Ще й се българите да стартират да мислят повече, а някои хора да не са толкова зли и алчни, а да са по-човечни. Недоумява каква е тази свободия и дивотия, това озлобяване един към различен, парите колите и движимостите, не са най-важното. „ Светът не отива на положително, уви! “, безапелационна е певицата. Недоумява по какъв начин от ден на ден хора си разрешават да карат пияни. Не схваща хората, които гледат иронично на вярващите в Господ, на намиращите разтуха и избавление в храма. Според нея черногледството се дължи на безумния веществен свят, в който живеем.

 

Намира за непоносимо политици да се държат и приказват зад гърби на другите с сходен речник. Според нея е правилно изказванието, че всяко стадо си заслужава водачите – каквито са част от българите, такива са и някои политици… В обществените мрежи също не е по-различно – заяждания, обиди. Недоумява от кое място е пристигнала толкова доста завист.

 

С ръка на сърцето признава, че не е оптимист, че изключителните парламентарни избори през юни ще доведат до нещо по-добро в родната политика. Според нея нищо няма да се промени към по-добро в страната ни. Допуска, че политиците ще продължат да си приказват по възмутителен и некултурен метод. Възмутена е от цинизмите и простотиите на някои хора по върховете на страната и не знае дали въобще осъзнават, че по този начин наскърбяват целия български народ.

 

Смята, че би било прелестно, в случай че на Великден по радиата зазвучи песента й с Васил Найденов и Христина Ангелкова, която е по музика на Борис Карадимчев. Определя я като забавна и комплицирана ария, само че няма пояснение къде е потопен записът й. Просто липсващ в здрача… Текстът бил великденски, само че в никакъв случай не е чувала песента в народен ефир. Проблем е, че освен тази, а и много стойностни песни са се изгубили. На почитател страницата й във фейсбук качват нейни песни, които тя даже е не запомнила. Недоумява къде и по какъв начин ги намират, само че им благодари от сърце.

 

Непрекъснато получава предложения за концерти, има и два страхотни текста за песни, които мисли скоро да направи. На 6 май по Нова тв ще бъде излъчен спектакълът й „ Безнадежден случай “, който направиха предходната година в зала 1 на НДК.

Благодарна е на БГ радио, където звучат доста нейни песни. Доста хора го разкрили през годините и в този момент си дават сметка, че има доста хубави български песни. Смята, че останалите радиа, са длъжници на тяхната музика, защото там 90% от песните, които звучат, са непознати.

 

Споделя, че в живота си постоянно приема проблемите като божие тестване и е удовлетворена, че намира метод да продължи напред, защото по този начин или другояче няма различен избор. Хората я считат за доста мощен човек, само че тя признава, че от време на време не е така…

Определя два момента като най-трудни в персонален проект – гибелта на майка й и загубата на брат й. месеци наред не може да преживее, че той към този момент не е измежду живите и ужасно й липсва. Дори постоянно се улавя, че го набира по телефона, с цел да го чуе, да му показа, да си поговорят… Цял живот двамата са били ръка за ръка и в този момент доста тъгува от неналичието му…

 

Благодари на Господ, че двамата със брачна половинка й Стефан Димитров, са в положително здраве. Освен, че написал детска ария, работи и по ново симфонично произведение. Признава, че не употребява постоянно картата си за градски превоз, които получиха, дружно със брачна половинка й Стефан Димитров и Васил Найденов като почетни жители на София.

 

Тя и сътрудниците й, са доста удовлетворени от решението на Народното събрание за пожизнена пенсия, въпреки още да не са почнали да им превеждат парите. Смята обаче, че е въпрос на време да бъдат завършени документите от служебното държавно управление или пък по-късно от постоянното, защото сега надали им е до това, което е тъпо, тъй като има хора, разчитащи на тези пожизнени пенсии, с цел да претърпяват някак си.

 

Не крие, че през годините мнозина са злоупотребявали с добрината й. Вярва обаче, че един ден ще има отмъщение за всекиго.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР