Всичко позитивно е постигнато не с диктаторска, но с твърда

...
Всичко позитивно е постигнато не с диктаторска, но с твърда
Коментари Харесай

Проф. Пантев разказа защо Тодор Живков е умрял като щастливец

Всичко положително е реализирано не с диктаторска, само че с твърда ръка. Когато един държавен, политически и даже партиен деятел се колебае, малтретиран от хамлетовски въпроси, нормално се проваля. Затова и интелектуалците на стават за политика – те гледат многопластово и многовариантно на решенията. Това съобщи историкът проф. Андрей Пантев пред БНР.

"Знаменитите персони с позитивен знак в нашата и международната история не са ангели. В тяхното държание и завещание има и отрицателни страни. Не би трябвало да крием техните минуси, само че когато плюсовете доминират, се отнасяме с респект и поклонение ", сподели още историкът.

По мотив 109-годишнината от раждането на Тодор Живков историкът означи, че не го е виждал онлайн, само че той е действителен факт и фактор в новата ни история:

"Той беше приветстван възторжено от интелектуалци, художници, служащи. И в последна сметка умря като щастливец. Не можеш да промениш историята със събаряне на портрети. "

Ако човечеството се учеше от уроците на историята, не трябваше да има робия, неравноправие, беднотия, принуждение, диктатури и отчаяние, добави проф. Пантев.

"И въпреки всичко от предишното нещо положително остава. Политиката не е шмекерлък, не е тарикатлък. Политиката се прави с достолепие, с компромис, с равновесие ", приключи проф. Андрей Пантев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР