Всички знаят отдавна, че водата е най-здравословната напитка. Ако на

...
Всички знаят отдавна, че водата е най-здравословната напитка. Ако на
Коментари Харесай

Най-здравословните напитки

Всички знаят от дълго време, че водата е най-здравословната напитка. Ако дневно изпивате към литър и половина вода, по този метод можете да предотвратите доста болести, да намалите вероятността от ранна поява на бръчки и даже да подобрите обмяната на веществата!

Доста потребни свойства, а в това време водата е една от най-евтините питиета. Но освен водата е потребна за човешкото здраве, настояват английски учени.

Кафето, макар да е считано от мнозина като нездравословно за здравето, понижава риска от развиване на Алцхаймер и диабет, а също по този начин от поява на камъни в жлъчката.

 Най-здравословните питиета

Затова не си отхвърляйте, когато ви се допие чаша ароматно кафе. По-добре е да пиете кафе с кофеин, той оказва помощ на мозъка да обработи по-бързо получената информация.

Но в случай че не сте почитател на кафето, а предпочитате нещо по-здравословно, има доста питиета, които ще ви заредят с потребни субстанции и ще подобрят положението на тялото ви.

Портокаловият сок е съвършен за попречване на сърдечно-съдови болести. Антиоксидантите, които се съдържат в него, се борят интензивно с възпаленията на кръвоносните съдове.

 Най-здравословните питиета

Чаят от лайка ще ви помогне да останете спокойни, а зеленият чай ще ви помогне в битката с непотребните килограми. Полифенолите, които се съдържат в него, усъвършенстват процеса на обмяна на веществата и спомагат за по-бързото изгаряне на мазнините.

Черният чай ще ви избави от риска да се разболеете от рак на кожата с помощта на съдържащите се в него флавоноиди. В това отношение е потребен и доматеният сок, тъй като в него се съдържа доста ликопен.

Прясното мляко с какао съдържа доста протеини и въглехидрати, които оказват помощ за възобновяване на силите след физически извършения. Мускулите се възвръщат по-бързо, в случай че изпиете една чаша мляко с какао след подготовка.

Умората минава доста по-бързо с помощта на антиоксидантите, които се съдържат в какаото. Единственият риск е, че може да ви се доспи – това е резултатът на прясното мляко.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР