Всички знаем за декоративната японска вишна сакура, но знаете ли

...
Всички знаем за декоративната японска вишна сакура, но знаете ли
Коментари Харесай

Цъфтежът на ume в Япония в цялата му прелест!

Всички знаем за декоративната японска вишна сакура, само че знаете ли за цъфтежа на японските сливи ume ? Съзерцанието на техния възхитителен разцвет е даже по-стара традиция от тази на сакура, а ume цъфтят малко по-рано от известните вишни. 

Ume се свързват с настъпването на пролетта, те са едни от първите дръвчета, които цъфтят. В доста зони на Япония, в това число Токио, цъфтят през февруари и март. Този разцвет се чества с фестивали, наречени Ume Matsuri, в паркове и храмове. 

Както и вишните сакура, по този начин и сливите ume съществуват в доста типове. Обикновено множеството от сливовите цветчета имат по пет листенца, от бяло до тъмнорозово. Някои обаче (yae-ume) имат по повече от пет листенца, a клонките на дървото наподобяват тези на плачещата върба (shidare-ume). За разлика от вишневите дръвчета, ume имат доста мощен, омайващ мирис.

И тази година фотографът Хиденобу Сузуки споделя своите фогографии на цъфнали в луксозни цветове дръвчета ume и демонстрира тази спираща дъха хубост на целия свят. И чака цъфтежа на вишните...

 
Знаете ли кой е Жиро Оно? 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР