Всички знаем, че в храните във веригите от фаст фууд

...
Всички знаем, че в храните във веригите от фаст фууд
Коментари Харесай

Ето коя е тайната пристрастяваща съставка на картофките в Макдоналдс. Няма да повярвате!

Всички знаем, че в храните във веригите от фаст фууд промишлеността се съдържат съставки, които я вършат по-вкусна и изкусителна за клиентите. Оказва се обаче, че никой не е споделил на вегетарианците и веганите, че картофките в Макдоналдс съдържат скотски овкусители.

Тайната съставна част в картофките на Макдоналдс ги прави изключително неустоими. Веригата за бързо хранене прибавя нещо особено, което им носи мирис и усет, който разпознаваме безпогрешно. Това е натурален мирис на говеждо месо. Съставката е наложителна за всички обекти на веригата в целия свят. Често обаче производителите икономисват този факт на клиентите си.

В описанието на уеб страницата на компанията се твърди, че специфичният усет на картофките се дължи на хидролизирана пшеница и хидролизирано мляко като изходни съставки. В процеса на хидролиза пшеницата и млечните протеини се разграждат с вода. Полученият от това усет на умами прибавя месна нотка към пържените картофи.

Умами е неотдавна намерено вкусово чувство и се приема за петия усет наред със сладкото, соленото, горчивото и киселото. Усещаме го разследване на попаднали в устата свободени глутамати, които най-често се съдържат във ферментирали и отлежали храни и в мононатриевия глутамат. Хранителната добавка е открита през 1907 година от Кукунае Икеда.

В Макдоналдс се вършат заготовки от цели картофи. Те са авансово обелени, нарязани, отчасти изпържени и по-късно опаковани. В това положение те идват в заведенията за хранене на веригата в целия свят. Това значи, че на процедура те се пържат два пъти – един път във фабриката и втори - във всеки ресторант.

 Макдоналдс

За да се отстрани естествената захар на карфотките и те да са по-дълго годни, откакто се нарежат на части, се бланшират. След това им се прибавя декстрозен разтвор, който им носи наситения жълт цвят, по този начин различим за веригата.

В процеса на обработка се прибавя и поставя. Тази съставна част пречи на картофките да посивяват в процеса на приготвянето им. И това са единствено част от съставките, които компанията огласява, само че не икономисва, че има още доста, и то най-различни. Натриев пирофосфат за поддържане на цвета, хидрогенирано соево масло, доста сол и, не на последно място, премълчаваният натурален мирис на говеждо месо, който прави картофките толкоз апетитни.

От компанията възнамерява до 2025 година да употребява единствено яйца от свободни кокошки. Днес към този момент се пускат рециклируеми принадлежности в 1400 от заведенията за хранене в света. Стремежът за реализиране на здравословен пробив в промишлеността е налице, само че сякаш прокарването на тази нова линия върви прекомерно постепенно по отношение на темповете на напредък на затлъстелите хора в международен мащаб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР