Всички виждаме какво става под светлините на прожекторите, но малцина

...
Всички виждаме какво става под светлините на прожекторите, но малцина
Коментари Харесай

Истории от бекстейджа

Всички виждаме какво става под светлините на прожекторите, само че малко на брой знаем какво се случва отвън тях. Екипът на „ Кинематограф “ е подготвил един асортимент от късометражни филми, който ще измести камерата от сцената и ще насочи обектива към кино и театралната лаборатория, където се забъркват алхимическите съединения, нужни за основаването на едно произведение.

Селекцията „ Истории от бекстейджа “ надниква зад кулисите, с цел да ни посвети в провокативните и неподправени истории и секрети, които остават скрити за публиката. Ще ни направи очевидци на един свят, обтягащ човешката емоционалност до труднопоносими крайности. Свят, зад чиято блестяща и атрактивна фасада се крие една безскрупулна промишленост. Един алгоритъм за основаване на артикули, който намира учредения в човешките фантазии и очаквания, само че е воден от брутална и хищническа конкуренция. Прожекцията ще се организира в Синегранд, София, на 22 ноември от 19:30 часа.

Събитието се организира като част от пилотния план „ Киноклуб София “, който се реализира с финансовата поддръжка на Столична Община.

Сара Жан Кручовски

Премиера за вечерта ще бъде „ Прослушване “ на режисьора Сара Жан Кручовски. Един филм, сниман в Холивуд от български екип със сценарист Мария Бобева и продуцент Петро Душков. Сюжетът наблюдава историята на Мария, в миналото сполучлива актриса в родната си България, която е подхванала задачата да успее в Холивуд, само че нещата по никакъв начин не са по този начин, както наподобяват. Тя е безработна и би трябвало да отиде на следващото прослушване за роля в холивудска продукция. Налага се да вземе сина си Дани си на кастинга, а това се трансформира от в допълнение затруднение във опция, за която тя даже не е предполагала. Сюжетът е поднесен реалистично и интимно, с нотки на горчив комизъм, прекомерно евентуално въодушевен от действителни персонални прекарвания. Една кинолента, която несъмнено влиза в определението истории с иронични обрати.

Филмът „ Антракт “

Друг български акцент ще бъде филмът „ Антракт “, който е с присъединяване на актьорите Анна Петрова и Ники Сотиров, а режисьор и сценарист е Мартин Динков. Сюжетът заплита една комплицирана фамилна обстановка, която нахлува от действителния живот в рамките на сцената и взема непредвиден поврат пред очите на нищо неподозиращите фенове. Това е история за границите сред реалност и режисура, за любовта, нараненото самолюбие и разрушителните сили на върлуващите на независимост пристрастености.

Сред останалите заглавия за вечерта ще има филми от Съединени американски щати и Норвегия, които ще ни потопят в напрегнатия свят на студийните продукции, в постоянно обезсърчаващите прослушвания за функции, както и в креативната работилница по време на подготовки. „ Истории от бекстейджа “ е селекция, предназначенакакто за същинските киномани, по този начин и за всеки, който в миналото е бил любопитен да разбере освен това за работния развой и живота на хората, ангажирани в света на киното и театъра.

Следете цялостната стратегия на
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР