Всички уникални български предмети, продукти, събития и ритуали ще бъдат

...
Всички уникални български предмети, продукти, събития и ритуали ще бъдат
Коментари Харесай

Патентоваме уникалните си продукти, предмети и ритуали, за да не ни ги крадат чужденците

Всички неповторими български предмети, артикули, събития и ритуали ще бъдат вкарани в Национален указател на национално, регионално и общинско равнище. Това изясни във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, съобщи кореспондент на Varna24.bg . "Чрез новия закон ще се регламентира правото на съответните общини области и национални институции да дефинират кои са неповторимите предмети, артикули, феномени, обекти или културни мероприятия за страната, съответния район или община. 
Те ще бъдат предпазени с патентно право и вписване, тъй че да не бъдат възпроизвеждани, реплекирани или имитирани в други страни. Това ще облекчи процеса на регистрация на тези марки в Европейски Съюз. Страната ни изобилства от неповторими неща, които никой не си е направил труда да опише и класифицира, с цел да записва ", сподели Симеонов. Като образец той даде случаите на реплика на българското кисело мляко по света.
"Знаете, че нашата южна съседка го назовава югурт, в доста страни да вземем за пример няма никакви задръжки в производството на фалшификати на българското кисело мляко, което се прави с други ферментационни артикули, само че му се лепва етикета "българско мляко " и се продава добре. Навсякъде в зеленчуковите магазини в Украйна и заведенията за хранене написа, че салатата е с български пипер ", добави още вицепремиера при визитата си във Варна. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР