Всички училища в София започват новата учебна година с присъствено

...
Всички училища в София започват новата учебна година с присъствено
Коментари Харесай

Фандъкова: Всички училища в София започват присъствено

Всички учебни заведения в София стартират новата образователна година с присъствено образование, сподели пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Относно проблема с Френската гимназия, тя изясни, че сега се построява нов корпус, а в остарялата постройка се вкарват ограничения за енергийна успеваемост. Учениците обаче ще учат присъствено в постройка на НСА, която е в съседство. „ Благодаря на ректора на НСА за това, че те помогнаха”, сподели Фандъкова.

По тематиката за ограниченията против Коронавирус, тя добави, че те се вземат решение на национално равнище. „ За мен значимото е съблюдаване на ограниченията, надзор и акцент върху имунизирането. Правим всичко допустимо в общината”, сподели Фандъкова. Софийският действен щаб продължава да работи. В него са шефът на столичната РЗИ, както и представители на Столична дирекция на вътрешните работи, изясни столичният кмет.
Тя увери, че се вършат непрекъснати инспекции в градския превоз в София, а екипите са били удвоени по нейно гледище. За последния месец са написани над 200 акта.
„ Като цяло усещанията са, че ограниченията се съблюдават. Контролът е достатъчен”, сподели Фандъкова. Около 30% са имунизираните против ковид в София, заяви още столичният кмет.
Драматично се бави страната ни с Плана за възобновяване, счита още Фандъкова. Това е проблем за общините. Кметът даде образец с построяването на метрото. „ Успях да убедя министрите, че е значимо метрото да бъде съфинансирано от фонда, по този начин както Европейски Съюз го схваща. Вече ще понеса риска и ще стартираме построяването преди да е утвърден Плана, само че това е риск”, сподели още Фандъкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР