Всички сме чували за топенето на айсбергите в Антарктида, но

...
Всички сме чували за топенето на айсбергите в Антарктида, но
Коментари Харесай

Задава ли се нова ледникова епоха на Земята?

Всички сме чували за топенето на айсбергите в Антарктида, само че надали някого същински сме се замисляли какъв брой огромна злополука в света може да провокира това, в случай че не се предприеме нещо.

Причината е, че това може да докара до верижна реакция, която след време даже да потопи нашата планета и да я заличи от света такава, каквато я познаваме през днешния ден, написа Дейли Мейл, цитирайки формалните данни на Кардифския университет.

Земята е застрашена от нова ледникова ера

Учените също по този начин означават това, че с непрекъснатото размразяване на айсбергите те придвижват надлежно тази вода в Атлантическия океан. Това, от своя страна, въздейства на циркулацията на водата в океана, което пък може да стане повода за ново съществено захлаждане на климата в международен мащаб.

Интересен факт, който може би не всички знаят, е това че сходна циркулация е била видяна и преди 1.6 милиона години, а точно когато е настъпила ледниковата ера на планетата ни.

 Нова ледникова ера

От друга страна, можем да се сблъскаме и с различен доста сериозен проблем, а точно разследване на топенето на ледниците последователно се повишава надлежно и равнището на Световния океан. Именно по тази причина учените предизвестяват и сигнализират света, че в дълготраен проект това може да докара до пагубното наводняване на редица крайбрежни райони, които са били усвоени от индивида.

Иън Хол е професор, който е със стабилен стаж в практиката си. Той е от Училището по науки на Земята и околната среда, като преподава в известния на всички ни Калифорнийски университет. Именно той също по този начин акцентира, че всички получени резултати в хода на проучванията могат да бъдат одобрявани като изчезналата връзка по отношение на това по какъв начин Антарктида и Южния океан реагират на тези естествени ритми и промени в нашата климатична система в международен мащаб, а също по този начин орбита ни към слънцето.

Всички тези разбори и разсъждения не са по никакъв начин маловажни, като е редно всеки един от нас да се замисли за пагубното въздействие на индивида върху природата. Тези обстоятелства и изводи на учените са оповестени и в авторитетното издание Nature.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР