Всички сме чували за свойствата на содата, които помагат и

...
Всички сме чували за свойствата на содата, които помагат и
Коментари Харесай

Хитринки с аспирин за супер чисто и бяло пране

Всички сме чували за свойствата на содата, които оказват помощ и за избелване на облеклата. Но знаехте ли, че има и друга хитринка с аспирин, с която може да извършите прането си по-бяло? Понякога, поради прекомерената приложимост на дезодоранти или изпотяване се появавят жълти петна по тениските. Лесно ще се оправим с този проблем, ето по какъв начин:

Как да използваме аспирин при пране?

За задачата за ви нужни 5 аспирина от 325 мг. Разтворете ги в по-голям съд, леген или кофа с гореща вода. Ако желаете разтварянето да е по-бързо, стъркайте таблетките авансово. Вземете бялото пране и го поставете във към този момент готовата „ примес “. Оставете облеклата да се наквасен за най-малко 8 часа и по-късно ги изперете по този начин, както ги изпирате в пералнята по принцип. И ето – имате по-свежо и бяло пране.
Ако пък нямате време да отделите толкоз време за целия развой, има и вид, в който да оставите облеклата да се наквасен за по-кратък интервал от време и по-късно единствено да добавите и няколко аспирина в пералнята. Резултатът още веднъж ще е приемлив, само че няма да е толкоз добър, колкото с гореспоменатия способ.

Предотвратете посивяването на белите облекла
 Най-добрите домашни способи да върнете белотата на прането Най-добрите домашни способи да върнете белотата на прането
Ако имате доста бели облекла в дрешника си, знаете, че те изискват специфични грижи. Само тогава те ще могат да запазят съвършения си тип...

Ако ви се е случвало прането ви да посивее, то най-вероятно пералнята ви има потребност от разчистване. Важно е постоянно да премахвате остатъците от нечистотия, прахуляк и нишки, които се насъбират в барабана и могат да трансформират цвета на прането ви, а бялото се повлиява най-вече от това.
За тази цел е добре да си закупите специфични почистващи таблетки, които да ползвате на всеки три месеца. А през другото време, с цел да поддържате пералнята си изрядна, е хубаво да си помагате и с аспирин. Как? Просто добавяте към прането си няколко таблетки аспирин, парацетамол също прави работа. Така се предотвратява посивяването на самите облекла. Важно е обаче да сте натрошили добре хапчетата, преди да ги пъхнете в пералнята.

Аспирин против петна по облеклата

Още един трик, който ще ви разкрием, обвързван с аспирина, е премахването на петната от облеклата. И в този случай може да заместите аспирина с парацетамол или противоположното, в случай че нямате от едното у дома. Намокрете таблетките с вода и те ще стартират да омекват. Тази кашичка разпределете върху петното по дрехата и разтърквайте леко и последователно, до момента в който не получите бял пласт. Трябва да оставите да престои по този начин едно денонощие и на идващия ден да изперете дрехата на ръка със сапунена вода или пък на естествена стратегия в пералнята. Тази хитринка ще подейства за най-разновидни петна и от всевъзможни храни и питиета, само че в случай че имате петна от кръв не забравяйте, че те се третират със студена вода.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР