Всички професионални футболисти от Ефбет лига и Втора лига са

...
Всички професионални футболисти от Ефбет лига и Втора лига са
Коментари Харесай

БФС забрани на футболистите да ходят по заведения

Всички професионални футболисти от Ефбет лига и Втора лига са получили възбрана от БФС да посещават кафенета и заведения за хранене, заяви Dsport. Нареждането е пристигнало от Спортно-медицинската комисия към футболния съюз. Забраната включва и напредване с градския превоз.

Целта е да се сведе до най-малко рискът от вирусни болести, поради обстоятелството, че само в двете професионални дивизии към момента е позволено да се играят футболни мачове в България, въпреки и пред празни трибуни. Всички аматьорски групи, както и юношеските дивизии сега са разпуснати до второ разпореждане.

Лекарите на всички 29 професионални клуба пък са получили разпоредби да обезпечат ежедневна стерилизация на съблекалните и клубните рейсове. На играчите би трябвало също по този начин да бъдат осигурени дезинфектанти и мокри кърпички за еднократна приложимост. Лекарите би трябвало да са нащрек и да препращат към инфекциозни отделения по градове при минимум подозрение за вирусно заболяване на футболист или член на фамилията му.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР