Всички първокласници в София ще получат светлоотразителни гривни за пътна

...
Всички първокласници в София ще получат светлоотразителни гривни за пътна
Коментари Харесай

Столичната община изпълнява миене на училищни дворове и обновяване на пешеходни пътеки

Всички първокласници в София ще получат светлоотразителни гривни за пътна сигурност

„ Продължаваме миенето в София на улици, булеварди, площади и публични площи, а част от тях са и учебните дворове. Всяка година Столичната община извършва действия по миене на учебни дворове преди началото на образователната година. Това е една от значимите ограничения за възстановяване качеството на въздуха, като тази година сме завишили от пет на седем пъти кратностите по миене в града. “ Това сподели зам.-кметът по екология Десислава Билева, която ревизира работата в двора на 51. учебно заведение „ Елисавета Багряна “ в кв. “Хиподрума “.

Миенето се прави с автоцистерна с маркуч. От началото на септември до сегашния миг на територията на Столичната община са измити над 70 учебни двора. Миенето на столичните улици и булеварди, публични пространства продължава по график, който може да се види на страницата на Столичния инспекторат. От началото на годината до края на август 2022 година в съпоставяне със същия интервал на предходната година са измити над 7 500 дка.

„ По мотив 15 септември Столичната община стартира измиване на учебни дворове и възобновяване на пешеходни пътеки до учебни заведения и детски градини. До 51-во СУ са актуализирани пешеходните пътеки на ъгъла на ул. „ Урвич “ и „ Софийски герои “.

Всички първокласници в София от държавни, общински и частни учебни заведения, общо над 14 хиляди, ще получат светлоотразителни гривни за пътна сигурност. “ Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев. Той също участва на инспекцията на дейностите по миене и възобновяване на пешеходни пътеки със заместник-кметовете Десислава Билева и Кристиан Кръстев.

„ В доста европейски страни носенето на светлоотразителни гривни от учениците е наложително “ – уточни Георгиев и моли възрастните да пазят децата на пътя и да бъдат изключително деликатни към детските градини и учебните заведения.  

„ От началото на тази година над 50 нови пешеходни пътеки са построени в София “ – информира зам.-кметът Кръстев. Той заяви, че главен приоритет на Столичната община във връзка с пътната сигурност за най-малките е осветяването на пешеходните пътеки, като през последната година и половина над 500 са осветените пешеходни пътеки в града. Над 30 разнообразни повдигнати неравности са направени в София от началото на т.г. Изпълнени са и повече от 50 спомагателни обезопасявания към пешеходните пътеки.

Фотограф: Аделина Ангелова
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР