Всички партии, които участваха в преговорите, даваха доста добри предложения,

...
Всички партии, които участваха в преговорите, даваха доста добри предложения,
Коментари Харесай

Бившият министър Хр. Христова: Мъгла около минималната пенсия от 1 януари

Всички партии, които участваха в договарянията, даваха много положителни оферти, много аргументирани. Сложното в съдружното съглашение е, че имаше спорни оферти, които няма по какъв начин да бъдат едно с друго - за пенсиите и за минималната работна заплата, да вземем за пример. Това съобщи още пред Българска национална телевизия някогашният обществен министър.

Тя разяснява, че от дълго време у нас стои неуреден въпросът за размера на минималната работна заплата. Всяка година с разпореждане се взема решение какъв брой ще бъде минималната работна заплата, само че мъчно се намират причини за какво тъкмо това число да бъде, сподели Христова.

Според нея държавното управление би трябвало да се опре на разговора на обществените сътрудници. В 21 страни става със законодателството, само че не с разпореждане, както е у нас. В последните 3 години МРЗ е увеличена с към 30%, а над 300 000 души получават такава, добави някогашният обществен министър.

По думите ѝ декларираното предпочитание за оптимизация на държавната администрация би трябвало да става след сериозен разбор.

" Следя активността на няколко организации, в случай че се направи първокласен разбор, може би ще би трябвало административен потенциал, подсилване на тези администрации - Агенцията по заетостта, за обществено подкрепяне, за хората с увреждания и така нататък ", сподели още Христина Христова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР