Всички отговорни институции работят по отстраняването на щетите от урагана

...
Всички отговорни институции работят по отстраняването на щетите от урагана
Коментари Харесай

Продължава отстраняването на последиците от урагана във Варна

Всички виновни институции работят по отстраняването на вредите от урагана във Варна. Това бе докладвано на кмета Благомир Коцев по време на второто съвещание на изключителния спешен щаб през днешния ден.

Районните кметове на петте и на петте села на територията на община Варна, показаха, че са взети всички нужни ограничения. Правят се огледи на регионите, работи се по отстраняването на паднали дървета и клони и почистването на публичните територии.

Комисар Тихомир Тотев, шеф на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ съобщи, че четири екипа работят по над 70 сигнала, главно за паднали дървета и клони. По думите му няма потърпевши лица през днешния ден, нанесени са само материални вреди. Ситуацията в града се усъвършенства, само че остава комплицирана в региона. На терен работят седем екипа на Министерство на вътрешните работи.

Военноморските сили също увериха, че имат подготвеност да дават екипи за подпомагане при нужда.

От Енерго-про оповестиха, че са отстранени повредите на електроподаването в Галата, Ракитника и Боровец. От ВиК – Варна рапортуваха, че има проблеми в Ракитника и Прибой.

По данни на дирекция „ Здравеопазване “ няма съществени проблеми в трите огромни варненски лечебни заведения – МБАЛ „ Св. Анна “, УМБАЛ „ Св. Марина “ и Военна болница. Тежко е ситуацията в ДКЦ „ Св. Клементина “, където покривът е потекъл и има наводнени складови пространства. В някои от останалите ДКЦ-та има сигнали за паднали дървета, които се отработват.

По данни на дирекция „ Социални действия “ са тествани 27 обществени услуги, няма установени съществени проблеми. Приютът за бездомни лица работи и има опция да се настанят всички нуждаещи се. От Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “ показаха, че техни екипи ще създадат обход на къщи, където има съборени покриви и бедстващи хора и ще им окажат нужното подпомагане за приемане на помощ. Съдействие ще бъде оказано и на сина на починалата от падналото дърво жена.

Градският превоз във Варна се движи, проблеми са установени само по линия №23. По данни на ТАСРУД, няма неработещи светофарни уредби. От Двореца на културата и спорта рапортуваха, че има три счупени стъкла на зала „ Конгресна “ и развалена термопомпа. Работи се от отстраняването на вредите.

От общинското дружество, което поддържа Морската градина, оповестиха, че главните алеи в парка са проходими, само че приканиха жителите и гостите на града, да не се разхождат поради заплахата от падащи клони. Паркът ще се почиства в идващите две седмици.

От Пристанище Варна също показаха, че зоната на вълнолома и към Морска гара е рискова поради високите талази. Подобно е ситуацията на пристанище Карантината. Аварийни екипи правят разчистване и обезопасяване. По рано през днешния ден кметът Благомир Коцев прикани жителите и гостите на града да заобикалят засегнатите места и уточни, че „ Общинска полиция “ ще следи за осъществяването на ограничаващ режим.

Над 450 сигнала са постъпили при дежурния в Община Варна, те са обработени и са подадени към способените институции за премахване.

Гражданите могат да продължа да подават сигнали на телефон 052/820112.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР