Всички ние сме наясно с редицата ползи на чесъна. Този

...
Всички ние сме наясно с редицата ползи на чесъна. Този
Коментари Харесай

Чесънът спасява ОРХИДЕИТЕ! Разберете как да се възползвате от тези негови свойства

Всички ние сме наясно с редицата изгоди на чесъна. Този зарзават освен ни защищава от вируси и настинки, само че и сервира на организма ни куп потребни субстанции. Той обаче е потребен освен за хората, само че и за някои растения.

Орхидеите също са фенове на чесъна. Благодарение на няколко скилидки, те са способни да изненадат притежателите си с избухлив разцвет.

Ще ви разкажем малко повече за свойствата на зеленчука и по какъв начин той съумява да помогне на красивото цвете да не увехне.
Как чесънът оказва помощ на орхидеите?
Ако сте притежатели на орхидеи и за нищо на света не желаете да им причинявате гибел, то опитни градинари ви поучават да приготвяте постоянно подхранваща примес, състояща се от чесън и янтарна киселина. Ще се изумите от нейното деяние.

Киселината оказва помощ на растението да се вкорени по-добре и да съумява да отстрани всички тези инфекции, които нормално водят до пожълтяване на листата и съпътстваща ги крах.

Съществува обаче една специфичност, която ще ви посочим, тъй че да съумеете да приготвите същински потребна захранка за орхидеите. Помнете, че янтарната киселина се разрежда само в топла вода. Скилидките чесън се прибавят към нея едвам тогава, когато водата е изцяло изстинала.
 Как вярно да поливаме орхидеята за обезпечен напредък? Как вярно да поливаме орхидеята за обезпечен напредък?
Орхидеите са цветя, които могат да се трансфорат в скъпа украса за дома. Ако се грижим за тях вярно, осигурим точното количеств...

Преди да добавите чесъна към разредената киселина, го почистете от люспите и го пресовайте или нарежете на ситно.

Самата примес е добре да престои един ден, преди да бъде употребена. След като изтече този интервал, прецедете я и я разредете с вода.

След това можете да поливате орхидеите си с нея. Съветваме ви обаче да не приготвяте големи количества, защото годността й трае единствено 3 дни. Веднъж в месеца е задоволително да подхранвате орхидеите с нея.

Опитайте и вижте сами по какъв начин ще разцъфнат за дни. Няма да можете да ги познаете!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР