Всички ние имаме желание да сме млади и здрави по-дълго,

...
Всички ние имаме желание да сме млади и здрави по-дълго,
Коментари Харесай

Тези билки помагат за пречистване на артериите

Всички ние имаме предпочитание да сме млади и здрави по-дълго, само че тялото ни остарява с течение на годините. Нашите кръвоносни съдове също остаряват, губят еластичност и разтегливост, появяват си атеросклеротични плаки по стените им. Тогава имаме здравословни проблеми - постоянно главоболие, нараснал напън, атеросклероза и артрит, появяват се варикозни вени и холестеролни плаки, които водят до инфаркт.

Пречистването на тялото с национални средства е известно от антични времена. Традиционните лечители са събирали и събират такива предписания, които деликатно са съхранявани и предадени на идващите генерации.

Традиционната медицина за филтриране на кръвоносни съдове от дълго време употребява лечебни билки. От тях се подготвят потребни запарки и лекарствени препарати. Такива са детелина, жълт кантарион, мента, глухарче, хвощ и други.

Плодовете на алените боровинки, планинска пепел, шипка, калина и

също имат удобен резултат както за вашите съдове, по този начин и за тялото ви като цяло.

Тинктури от билки, които се подготвят елементарно вкъщи, само че по-добре преди да ги употребявате, да се консултирате с вашият доктор, с цел да избегнете утежняване.

- Листата и корените на глухарчето са сполучливо употребявани за лекуване на атеросклероза, укрепват тялото, почистват черния дроб и бъбреците. Листата и корените на 4-5 глухарчета се слагат в мрачен съд и се заливат с 500 мл ракия. Престояват по този начин за две седмици, след което се прецежда. Приемат се по 25 капки 2 пъти дневно преди хранене. Курсът на лекуване зависи от положението на кръвоносните ви съдове - от 2 до 4 месеца.

- Смесват се 100 грама разнообразни билки: лайка, бял равнец, безсмъртниче, листа от ягоди и брезови пъпки. Изсипват си 2 с.л. от сместа в термос и се налива 500 мл вряла вода и се оставя се да престои 12 часа. Приема се с 1 ч.л. мед по 100 мл – 2 пъти дневно. Продължителността на лекуването продължава до момента в който билковата примес свърши.

Когато имаме здравословни проблеми, самата природа ни предлага своите блага, а ние единствено би трябвало да ги използваме вярно. Тогава националните средства ще станат наши съдружници в битката за здраве, младост и хубост на тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР