Всички ние имаме едно обща майка – Майката Природа. Поначало

...
Всички ние имаме едно обща майка – Майката Природа. Поначало
Коментари Харесай

Как да възстановим връзката ни с природата

Всички ние имаме едно обща майка – Майката Природа. Поначало сме толкоз свързани с нея, че сме проектирани целият ни живот да е в тясна взаимозависимост от нейните прищявки или благосклонни проявления. Истината е, че мнозина от нас осъзнават това, единствено когато ни сполети някое естествено злополучие или когато някой естествен театър ни подсети за силата на природата и нейното съвършенство.

А през останалото време живеем в послушание на цивилизацията и актуалния софтуерен свят.

Природата обаче дава мощ и сила, които си незаменими. Достатъчно е единствено да я преоткрием, да ѝ се доверим още веднъж и да си позволим да споделяме мигове от живота си в нейните обятия.

Как можем да възстановим изгубената връзка с природата? Ето няколко съвета за това.

Да вървим боси

 Ходете боси с цел да възстановите връзка ни с природата

Няма по-директно свързване със земята и природата от контакта на босото вървене върху зелена, росна трева. Така непосредствено се заземяваме, черпейки от природата с цялостни... ходила. Точно върху тях се намират доста значими точки от нашата енергийна система, които, допирайки се до тревата и земята без трудността на обувките, разрешават тялото ни да се зареди със свежи сили и заряд. Ходете колкото можете по-често боси на открито – на плажа, на поляните и ливадите, в морето и в реките. Скоро ще се усетите по-живи и по-енергични отпреди.

Къмпинг, палатки и спане навън

 Пикник, къмпинг или палатка измежду природата

За мнозина тези прекарвания звучат кошмарно. Но истината е, че преспиването близо до природата е едно от най-хубавите средства за възобновяване на връзката с нея. Помислете си – по кое време за последно сте оставали уединено единствено със звуците от природата? Отдавна, нали! Освен в случай че не сте последователи на къмпингуването или запалени туристи.

Единствено когато сме сами надалеч от града и уединено с природата, можем да усетим нейната магия и да чуем майчинският ѝ вик. Птички, щурци, ромолене на листа, полъх на вятър – това са все звуци, които може да чуете по време на сходно прекарване. Нощите измежду природата са по едно и също време тихи, само че и цялостни с естествени звуци. Дали на палатка в гората, или спане върху дюшек под намерено небе на брега на морето – тази нощ ще е незабравима и постоянно ще ви припомня за връзката с природата. Просто си позволете да го вършиме по-често.

 Пренесете природата у дома

Допуснете природата вкъщи си

Ако нямате опция изключително постоянно да се отдавате на по-горните прекарвания, тогава просто придвижите природата вкъщи си. Как? Много елементарно! Заобиколете се от доста цветя, храстчета, друга растителност на балкона или на двора. Пренесете диви цветя, които могат да виреят и в домашна конюнктура. Засадете горски ягоди в някоя кашпа и им се наслаждавайте – образно и като ги хапнете за закуска.

Пренесете си още разнообразни „ късчета “ природа, които да ви припомнят непрестанно за вашата връзка. Например – мидички, камъчета, охлювена черупка, мъхове, забавни клончета за украса. Направете си един дом, насочен другарски към природата. Скоро ще установите, че не може да живеете без тази връзка с Майката Природа и че тя ви дава доста любов и поддръжка.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР