Всички натурални напитки без добавени химически вещества са много полезни

...
Всички натурални напитки без добавени химически вещества са много полезни
Коментари Харесай

Защо да пием сок от праскови по-често?

Всички натурални питиета без добавени химически субстанции са доста потребни и здравословни. Особено когато не разполагаме със сезонните плодове на трапезата. Това важи и за сока от праскови.

Този сок се отличава от приема на пресния плод, тъй като е доста по-лесно смилаем от прасковата. Тази плодова напитка има редица изгоди за тялото, които ще накарат и тези, които не обичат плода, да оказват помощ на организма си посредством сока от него.

Нека разгледаме някои значими изгоди от сока от праскови!

Чудесен диуретик за тялото

Сокът от прасковата е натурален диуретик, подобряващ работата на бъбреците и пикочния мехур. Редовната му приложимост снижава заплахата от нефрит и други бъбречни болести. Подпомага разтварянето на камъни в бъбреците и пикочния мехур.

Подобрява процеса на кръвообращение

Сокът от прасковата има позитивно деяние върху сърдечно-съдовата система. Той подтиква кръвообращението и укрепва сърдечния мускул. Подходящ е за хората с високо кръвно и холестерол, тъй като ги намалява. Съдържа и доста желязо, тъй че пази от анемия. Може да се включи в диетите за намаляване, защото подкрепя загубата на тегло. Ниско калорична напитка е.

Укрепва имунната система

 Консумация на сок от праскови

Сокът от праскови съдържа в съсредоточен тип витамините и минералите в плода и е потребен за повишение на имунитета, изключително в интервали на засилени простудни и вирусни болести.

Подобрява зрителната заостреност

Тази напитка подкрепя зрителната заостреност. Витамините А и В, антиоксиданта бета каротин в сока са повода за това.

Ползи от сока от праскови за дамите

Подмладява тялото

Витамин С в сочните праскови е виновен за младежкото лъчение и блясъка на кожата. Прасковите съдържат този скъп витамин и съсредоточени в сока ще подкрепят изглаждането на кожата и премахването на фините бръчки по нея.

Подпомага отслабването и контролира цикъла

Сокът от праскови е потребен, тъй като улеснява алкалния воден баланс в организма. Много подобаващ е при месечния цикъл на дамите, тъй като има високи равнища на желязо, захариди и витамини и компенсира загубата им по време на месечния цикъл. Облекчава дискомфорта по време на цикъл.

 Прасковен сок

Ползи от сока от праскови за мъжете

Високото наличие на цинк контролира хормоналните равнища при мъжете. Така защищава простата от болести.

Профилактира и сърдечните проблеми, от които в по-голяма степен страдат мъжете. Витамин А отстранява заплахата от формиране на кръвни съсиреци, основен провинен за инсултите.

Вижте още:

- Защо да хапваме ядки от праскови;

- Полезни свойства на чая от праскови;

- Отслабване с кайсии и праскови;

- Ползи от потреблението на праскови.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР