Всички месинджъри и социални мрежи с функция за лични съобщения,

...
Всички месинджъри и социални мрежи с функция за лични съобщения,
Коментари Харесай

Повече анонимност: Instagram ще ви позволи да изключите функция, която досега беше задължителна

Всички месинджъри и обществени мрежи с функционалност за персонални известия, с помощта на избрани интерфейсни решения, демонстрират дали събеседникът е прочел това, което сте му изпратили. Някои от тях също оферират да изключите този знак, тъй че индивидът насреща да не разбере дали сте влезнали в мрежата. Instagram приготвя тъкмо такава алтернатива.

Какво се знае за това досега?

Марк Зукърбърг и Адам Мосери оповестиха в каналите си в Instagram, че потребителите скоро ще могат да избират дали техните събеседници да виждат уведомленията за прочит. Междувременно това изменение се тества — ръководителят на обществената мрежа добави фотография, с цел да покаже по какъв начин ще наподобява функционалността в настройките.

Днес можете да видите под последното известие дребен текстов знак, показващ по кое време вашето известие е било отворено и прочетено. Ако няма нищо, тогава другият човек към момента не е отворил чата.

Нито Мосери, нито Зукърбърг споделиха дали да чакаме сходни промени в Messenger, който също демонстрира уведомления за прочит на известията без опция за изключване.

Не е известно по кое време се възнамерява внедряването на тази смяна за всички консуматори. Тестването не значи, че нещо наложително ще бъде внедрено. Има доста известни случаи, при които компании анулират избрани проекти, заради незадоволителните проби. Същият Instagram преди този момент промени решението си за внедряване на нов интерфейс, сходен на TikTok, заради отрицателната реакция на потребителите.

Напомняме, че през днешния ден X/Twitter предлага сходна опция в персоналните известия. В нито един от месинджърите не дава същата функционалност, само че в Telegram можете скрито да четете известията, без да ги отваряте — с цел да извършите това, на диалоговия екран би трябвало да натиснете и задържите пръста си върху аватара на потребителя. След това ще се отвори по-малък прозорец, през който можете да превъртате. Ако щракнете върху него, чатът ще се отвори и известието ще бъде прочетено.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР