Всички избори представляват сключване на договор с избирателя. Ние ясно

...
Всички избори представляват сключване на договор с избирателя. Ние ясно
Коментари Харесай

Акад. Денков: Тези, които провалиха предишното НС, са отговорни за сегашната ситуация

Всички избори съставляват подписване на контракт с гласоподавателя. Ние ясно декларирахме, че желаеме да променим метода на ръководство на страната и обещахме, че няма да вършим коалиция с ГЕРБ.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия някогашният министър на образованието и член на " Продължаваме промяната " (ПП) акад. Николай Денков във връзка отхвърли на Политическа партия да вземат участие в контактните групи, препоръчани от Бойко Борисов.

" ГЕРБ завоюваха изборите и е тяхна отговорност да създадат кабинет. Ние ясно казахме, че ще сме градивна съпротива и очевидно Бойко Борисов не ни е схванал. Нашите цели са да спрем корупцията, да създадем правосъдна промяна и да променим ръководството на страната. Това няма по какъв начин да стане с ГЕРБ и ние в никакъв случай не сме казвали, че ще се съединим с тях. Всичките изявления за счупена страна са лъжливи и погрешни. Когато предходното държавно управление беше свалено, също имаше война и инфлация, дори проблемите бяха повече занапред. Ако някой би трябвало да дава отговор в каква обстановка сме в този момент, това са тези, които смъкнаха предходния кабинет от власт. Ние желаеме да се съблюдават разпоредбите на демокрацията, който е спечелил да ръководи. Не се сърдим на никого ", безапелационен бе акад. Денков.

" Няма по какъв начин да забравим за откраднатите пари за автомагистрали, за Турски поток, за неналичието на диверсификация, за забавянето на интерконектора с Гърция и още доста неща. Трябва да е ясно кой носи отговорност и кой ръководи. Това е ГЕРБ, тъй като те завоюваха изборите. Няма логичност те да трансферират отговорността върху нас. Ако желаят да включат нашите политики, ще е добре. Когато се гласоподава бюджет, ще ги подкрепим в частите, които ние споделяме и ще отстояваме нашите политики да бъдат изпълнени. Не съм сигурен, че ГЕРБ е евроатлантическа партия. Строежът на Турски поток и забавянето на газовата връзка с Гърция приказват, че Борисов не е евроатлантик. Всеки може да каже, че е евроатлантик, само че би трябвало да се гледат дейностите му ", разгласи той.

" В Политическа партия сме безапелационни, че няма да участваме в диалози за образуване на държавно управление. Тези, които провалиха предходния парламент, са виновни за сегашната обстановка. Ние работихме интензивно и си носим отговорността. Ние кабинет на ГЕРБ няма да подкрепим. Тяхна е отговорността да намерят поддръжка и да ръководят. Ако вторият мандат стигне до нас, ще се съберат груповите органи на Политическа партия и ще вземе решение по какъв начин ще се действа ", разкри акад. Николай Денков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР