Всички имат различни вкусове и обичат да си хапват понякога

...
Всички имат различни вкусове и обичат да си хапват понякога
Коментари Харесай

Храните, които никога да не ядете заедно

Всички имат разнообразни усети и обичат да си хапват от време на време много разнородни комбинации на храните. Макар това да ви се коства безвредно, има такива съчетания, които не са по никакъв начин добре да се смесват. За това сигнализират водещите диетолози, защото тези три комбинации са много честа неточност.

Ако желаете да сте здрави, а и постоянно да изглеждате съвършено, чувствайки се идеално в тялото си, тогава е значими да знаете и вие кои са те.

Храните, които в никакъв случай да не ядете дружно - вижте кои са те:

Често повода за това съчетаване на другите артикули е просто незнанието, че това не е добре за организма. Така да вземем за пример има и много потребни субстанции, които се усвояват добре единствено и само в композиция с другите такива.

Хляб и конфитюр

Това е освен неприятна, а и даже рискова за здравето хранителна композиция. Дължи се на обстоятелството, че при съчетаването на тези две храни се усилва равнището на кръвната захар в организма.

Белият самун има изключително висок гликемичен показател (GI), който в действителност играе ролята на индикатор за това, какъв брой бързо даден артикул може да повиши глюкозата в кръвта.

Ако си мислете, че пълнозърнестият самун може да се съчетава с конфитюр, то тук още веднъж доста грешите. Причината е същата, а точно сходна композиция още веднъж води до повишаване на кръвната захар.

Днес е потвърдено това, че внезапните промени на равнището на глюкоза в кръвта водят до редица здравословни проблеми, в това число доста съществено повреждат панкреаса.

 самун и конфитюр - нездравословна композиция

От друга страна това е и повода за внезапните енергийни съмнения, което също не са по никакъв начин потребни за организма. Много по-добра концепция е да съчетаете филията самун с масло, тъй като е потвърдено че то понижава бързината, с която глюкозата доближава до кръвта на човек.

Салата без мазнини

Едва ли може да се сетите незабавно, каква е повода това да е рисково за здравето ви. Истината се крие в това, че когато не се прибавя олио или зехтин в салатата, а я овкусявате единствено с лимон или други дресинги, то това пречи на усвояването на огромна част от питателните съставки.

Наскоро бе извършено следващото проучване, което бе оповестено в „ American Journal of Clinical Nutrition “. В него се потвърждава, че потребните каротиноиди не могат да се усвояват без да е добавена лой в салатата. Разбира се, че това надалеч не е единственият хранителен артикул, чиито потребни съставки не могат да се усвояват пълноценно без олио или зехтин.

Именно по тази причина е добре, въпреки и малко, да добавяте лой в салатата ви. Ако сте на диета, тогава можете да овкусите с 1-2 супени лъжици зехтин, с което нейният усет ще заиграе по напълно нов и безумно апетитен метод.

Чай с мляко

Без значение дали сте фен на черния или зеления чай, и двата преливат от по този начин потребните за здравето антиоксиданти. Те от своя страна играят основна роля за намаляването на възпалителните процеси. Сравнени двата, зеленият е много по-полезен за организма, защото съдържа по-малко кофеин от черния.

Заедно с това е кондензиран на доста потребни за здравето съставки, които обаче могат да не се усвояват чудесно от организма, в случай че в чая добавите мляко.

Това се дължи на обстоятелството, че при прибавянето на този артикул, неговите протеини се свързват с по този начин потребните антиоксиданти и те не се усвояват.

Ако желаете да видите още несъответствуващи хранителни комбинации, вижте кои храни не трябва да се ядат с яйца.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР