Всички големи компании се опитват да разширят производствения си капацитет

...
Всички големи компании се опитват да разширят производствения си капацитет
Коментари Харесай

Китай ограничава възможността за инвестиции в автомобилния сектор

Всички огромни компании се пробват да разширят индустриалния си потенциал в Китай, само че това може и да се промени

Още по тематиката
Първият електрически модел на Nissan от завода в Китай излезе на пазара

Sylghy Zero Emission се предлага на налична цена и е композиция от Nissan Leaf и най-продавания седан в Китай
29 авг 2018
Tesla влага 5 милиарда $ в цех в Китай

Търговската война стимулира електропроизводителя да се наложи на най-големия авто пазар в света
1 авг 2018
BMW подвига цените на колите в Китай поради комерсиалната война

Спортните модели X5 и X6 ще нарастнат с 4% и 7%
31 юли 2018
Magna и BJEV ще създават взаимно нов тип електрически автомобили в Китай

Компаниите основават два нови джойнт венчъра, като производството на елекрически коли ще стартира преди 2020 година
20 юни 2018
Nissan се насочва към нови пазари след фрапантен спад на продажбите в Съединени американски щати

Японският авто производител се ориентира към Китай и Близкия изток
14 юни 2018
Toyota ще продава електрически автомобили в Китай под марката на GAC

Целта на японската компания е да извърши идните квоти за продукцията на електрически коли в страната
19 май 2018
Китай обмисля да понижи вносните мита за коли на половина

Това ще облагодетелства първокласните автопроизводители
30 апр 2018
Хората последователно ще свикнат с самостоятелните коли

Петер Шварценбауер от борда на шефовете на BMW Group
5 апр 2018
Китайската Geely купува дребен дял в Daimler

От Geely се надяват да получат достъп до електрическите разработки на Daimler
13 фев 2018 Автомобилни производители в Китай са обезпокоени от препоръчаните държавни ограничавания за вложения в нови мощности и методите, по които Пекин се пробва да консолидира бранша посредством сливания и стратегически съдействия, оповестява Reuters.

Поради несъразмерния потенциал в промишлеността държавната комисия готви нови правила за вложения. Въпреки това заради огромната конкуренция за привличане на вложения от китайските провинции е допустимо те да бъдат заобиколени.

Регулацията

Националната комисия за развиване и промени в Китай желае да ограничи методите, по които производителите на коли могат да влагат в нов потенциал за произвеждане на бензинови и електрически коли. С оферти план комисията се стреми да се оправи с остатъка от потенциал в производството на коли.

За да могат да строят нови фабрики, фирмите ще би трябвало да влагат над междинното за бранша в развойна активност, да поемат задължения за екологични коли и експорт. Индустрията е обезпокоена от новите условия, тъй като доста малко производители ще могат да ги изпълнят.

" По създание това значи без повече нови фабрики. Правителството желае да използваме съществуващия цялостен потенциал на предприятията, с цел да разтеглим производството си ", споделя изпълнителен шеф на компания в Китай, който е поискал името му да не се загатва.

Предложените нови правила ще повлияят и на компании като японските Toyota Motor и Nissan Motor и на локалната Geely, които усилват пазарния си дял в Китай и се стремят да влагат в уголемение на потенциала.

Комисията желае да се оправи с казуса с несъразмерния потенциал, който и е годен и за редица други промишлености в Китай - от производството на слънчеви панели до стомана и корабостроене. Според източници от автомобилния бранш измененията целят да се подтиква консолидация на фирмите.

Повече от нужното

Според изследване на консултантската компания PwC от 2017 година една трета от общия потенциал на Китай през 2018 година - 14 млн. от 42.8 млн. автомобила годишно, се прави оценка като неизползвана. Секторът се разви бързо през последните години с помощта на великодушните дотации от държавното управление, както и на конкуренцията сред провинциите за основаването на работни места.

Според PwC в Китай има към 80 автомобилни групи и повече от 180 компании за сглобяване на коли, само че доста от тях не работят интензивно. Сега, откакто растежът в продажбите се забавя и се появяват нови компании за електрически коли, се чака по-неефективните производители да изпаднат от пазара.

Предложената политика се пробва да " насърчи предприятията да се правят сливания, преструктуриране и стратегически съдействия посредством финансови вложения, тъй че да провеждат взаимно производството си и да покачат концентрацията на индустрията ".

" Най-голямата ни грижа е, че препоръчаната нова политика слага спънки за здравословното и естествено развиване на промишлеността ", декларират от една от задграничните компании в страната. " Това ни лишава от свободата да вършим бизнес проекти и вложения без непозната интервенция. "

Конкурентният бранш

Според представител от държавното управление в бранша навлиза прекомерно доста капитал, очаквайки вероятностите за дълготраен напредък. " Но като се има поради общоизвестният исторически модел на възхода и срутва, страната би трябвало да попречи на вложенията да излязат отвън надзор, да предотврати сляпото произвеждане и да насърчи висококачественото развиване ", изяснява той.

Според източници от бранша обаче огромната конкуренция сред градове и провинции за привличане на вложения ще докара до заобикаляне на новите регулации. Провинциалните управляващи дават приоритет на привличането на нови вложения и в този развой ще намерят способи да се пренебрегват новите правила.

Директор от промишлеността съобщи, че схваща настояването на държавното управление да усили потреблението на съществуващия потенциал, само че действителността е " доста по-сложна ". " Компаниите желаят да влагат свободно и без ограничавания ", приключва той.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР