Всички форми на телесни наказания вече са незаконни в Уелс,

...
Всички форми на телесни наказания вече са незаконни в Уелс,
Коментари Харесай

Уелс забрани телесните наказания над деца

Всички форми на телесни санкции към този момент са противозаконни в Уелс, както и в още 60 страни по света. Отпада така наречен „ рационално наказване “, по силата на което съгласно английското право деца и дами можеше да бъдат физически глобени, заяви Българска телеграфна агенция.

Така децата и дамите ще имат идентична протекция от закона против набези, в това число жителите на Уелс, само че и гостуващите лица, които също попадат под общото законодателство. Под неговата мощ попадат и виновните лица, до момента в който родителите отсъстват, като да вземем за пример учители, възпитатели или детегледачи.

Досега родителите имаха право на „ рационално наказване “ в Уелс, както и в Англия. Шотландия вкара възбрана за физическо санкциониране още пред 2020 година

Възрастните и животните с по-силна отбрана от децата? 

Парадоксът е, че до момента законът контролираше насилието над възрастни и животни, а децата оставаха настрана от наредбите, заради неразбираемата сфера на възпитанието и нормите на допустимата родителска суровост.

От Кралския лицей на общопрактикуващите лекари в Уелс считат, че има задоволително доказателствата за вредата от телесните санкции над деца, а изгодите от този метод са съвсем никакви. Има регистриран необятен набор от вреди, които могат да оставят психическа диря за цялостен живот, считат учени и психолози.

И учителите също поддържат анулацията на закона за телесното наказване като показват, че децата би трябвало да бъдат възпитавани посредством добър модел за подражателство, с цел да станат пълноценни хора.

Критиците на новия закон обаче считат, че той може да даде опция за наказателно гонене против строгите родители, които надали ще трансформират възпитанието си за ден.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР