Всички човешки същества приемат сладкия вкус за приятен - дори

...
Всички човешки същества приемат сладкия вкус за приятен - дори
Коментари Харесай

Не се отказвайте напълно от калориите! Мозъкът се нуждае от тях

Всички човешки същества одобряват сладкия усет за прелестен - даже бебетата се радват, когато мама ги „ почерпи " с подсладена вода.

Това чувство има своето пояснение в далечното ни минало - преди хилядолетия сладкият усет е бил сигнал за първобитните хора, че могат да се нахранят - в случай че плодовете са кисели, още не са узрели, само че в случай че са сладки - стават за ястие.

Истината е, че както всички хранителни субстанции, по този начин и захарите имат значимо значение за действието на нашето тяло. Те са единственият източник на сила за нервните ни кафези - невроните, а освен това те се нуждаят от два пъти повече сила от всички други кафези в организма.

За да действа, мозъкът ни „ изяжда " 400 калории от глюкоза дневно. При всяко в допълнение натоварване този тънко надъхан орган усилва горенето на захари. Ученето за изпити, комплицирани служебни задания, даже задълбаването в ежедневните проблеми напряко смучат глюкоза от кръвния поток.

Очевидно е, че не можем да лишаваме организма си от източници на глюкоза. За него не е значимо дали произлиза от мед, плод, напитка или сладкиш. Докато храним мозъка си обаче, усилваме и общия размер на одобряваните калории, което води до нежелано струпване на килограми. Затова експертите предлагат разнообразно и уравновесено хранене, при което не лишаваме организма си от никоя група храни, само че внимаваме за количеството погълнати калории.

 Не се отхвърляйте изцяло от калориите! Мозъкът се нуждае от тях

За да се усещаме съвършено в кожата си, е потребно да си създадем привички за поддържане на рационален енергиен баланс. Това значи да включим в всекидневието си разнообразни физически действия, посредством които освен да горим калории, само че и да поддържаме мускулите и костите си във форма. Преди огромно физическо натоварване приемът на артикул със захар ще ни даде бърза и значима сила, с цел да издържим на тестването.

Кандидат-студентите, които се явяват на дълги изпити, са съветвани да си носят шоколад или газирана напитка, с цел да подобрят действието на мозъчните кафези. И въпреки всичко - всичко е в салдото: в случай че работите физическа работа, може да си позволите повече захарни удоволствия, в сравнение с в случай че прекарвате деня си на бюро.

Като цяло учените ни поучават да не изпадаме в суматоха пред всяко кристалче захар, а да си създадем рационален проект какво количество можем да си позволим по отношение на двигателния си режим. Защото с изключение на, че храни мозъка ни, захарта ни доставя наслаждение - тя усилва освобождението на невротрансмитера серотонин, откъдето идва чувството за благополучие.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР