Всички български спортисти, които участваха на състезания по белите писти

...
Всички български спортисти, които участваха на състезания по белите писти
Коментари Харесай

Слабо представяне за българите по белите писти днес

Всички български спортисти, които участваха на надпревари по белите писти през днешния ден, се показаха едва и надалеч от опциите си. 

Най-предно класиране от всички постигна Радослав Янков , който се подреди 12-и на паралелния великански слалом за Световната купа по сноуборд в швейцарския зимен курорт Скуол. В дисциплината, в която през 2017 година завоюва Кристалния глобус, Янков отпадна още на 1/8-финала, т.е. в първата серия на директно премахване, откакто загуби дуела против китаеца Сун Хуан.

След като отпадна, чепеларецът бе спретнат на 12-о място в крайното класиране, поради 12-ото си време от квалификациите. Това му донесе единствено 220 т. за Световната купа и в класирането след 4 от 13 надпревари той е 8-и с 1310, незабавно след спечелилия от Скуол - Андрей Соболев (Рус, 1352). Водач е Роланд Фишналер (Ит) с 2810.

В биатлона, след 33-ото и 37-ото място във вчерашния спринт на Красимир Анев и Владимир Илиев, през днешния ден мъжката ни щафета на 4х7,5 км се провали с гръм и тропот в Оберхоф (Гер) . Българският квартет (Анев, Синапов, Герджиков, Илиев) остана на последното 24-о място, като бе изваден от надпреварата още на 3-и пост, защото бе затворен с обиколка от водачите. Дотогава нашите бяха създали цели 5 наказателни обиколки и употребявали 14 спомагателни патрона.

Единствената добра вест при мъжете е, че Спортист №1 на България - Владимир Илиев, който по този начин и не съумя да започва в щафетата, е измежду участниците в утрешния всеобщ старт на 15 км (15:30 ч.), поради 24-ото си място в класирането за Световната купа.

Женската ни щафета на 4х 6 км (Тодорова, Здравкова, Коева, Кадева) също бе доста зле и приключи на предпоследното 21-во място , откакто и тя бе затворена на трети пост. При това нашите вършиха 6 наказателни обиколки и стреляха 10 пъти в допълнение.

За отбелязване е, че щафетите и при мъжете, и при дамите, бяха извоювани от норвежците.

Най-добрият ни скиор-алпиец - Алберт Попов, пък не съумя да приключи първия манш на гигантския слалом в Аделбоден (Швейц) . По този метод той продължава да няма точки за Световната купа в тази дисциплинираност.

Победата е за словенеца Жан Кранец, който поведе за купата в гигантския слалом с актив от 270 т. Лидер в генералното класиране пък е Хенрик Кристоферсен (Нор), до момента в който Попов е на 85-о място с 35 т. от едно 12-о и едно 18-о място на слаломи този сезон.

А Владимир Зографски не можа да се класира за вторите скокове на шанцата във Вал ди Фиеме . Той реализира 96 метра и получи оценка от 122.1 т., което го остави на 33-о място и отвън първите 30, които имат право на втори опити и надлежно печелят точки за Купата.

Победата, за първи път този сезон, завоюва Карл Гайгер (Ав) със скокове от 104.5 и 103.5 м и оценка от 294.6 т. Така Гайгер излезе отпред за Световната купа с 1196 т., до момента в който Зографски е на 53-и с 5 т.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР