Всички българи сме почитатели на баниците, затова и днес от

...
Всички българи сме почитатели на баниците, затова и днес от
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Къпана баница

Всички българи сме фенове на баниците, по тази причина и през днешния ден от zajenata.bg показват една страхотна концепция за къпана баница, ето по какъв начин да я приготвите:
Необходими артикули:
3 ч.ч. брашно
3 яйца
5 с.л. вода
щипка сол
200 г сирене фета
1 яйце
шепа листа магданоз
0.5 ч.ч. прясно мляко
4 с.л. масло
Начин на подготвяне:
За тестото за корите сипете брашното върху плота и направете кладенче в него. В кладенчето чукнете трите яйца. Добавете водата и с пръсти започнете да разбърквате продуктите в кладенчето. Добавете щипка сол и продължете смесването на яйцата, водата и брашното, до момента в който получите меко тесто. Не месете тестото, а единствено леко го потупвайте. Поставете го в набрашнена купа и го покрийте с забрадка. Оставете да втаса за 30 минути.

В купа натрошете сирене по ваш избор /краве, овче, фета, примес от сирене и извара/ и прибавете яйцето. Разбъркайте, като натрошавате и сиренето. Добавете листата магданоз и разбъркайте още веднъж. Накрая прибавете млякото и разбъркайте.

Разтопете маслото.

Оформете тестото на руло върху набрашнен плот. Нарежете го на 8 идентични елементи. Оформете всяко парче тесто на топка сред дланите си. Довършете въртенето на топчето върху плота. Подредете топчетата върху кухненска забрадка, като ги поръсвате с брашно и ги завивате в нея. Разточете всяко топче на тънка кора. Редете ги в огромен съд, като посред им поставяте малко парче намаслена хартия за печене, с цел да не залепват.

Намажете с масло кръгла тава. Постелете една кора на дъното и. В плитък съд налейте гореща вода. В различен съд сипете студена вода. Щом водата заври, пуснете една разточена кора в нея за към 1.5 минута. Веднага я прехвърлете в купата със студена вода за секунда. Изтискайте я и я постелете върху към този момент разстланата и намазана с разтопено масло кора. Постъпете по същия метод с още две кори, като мажете всяка предходна с разтопено масло.

Изсипете пълнежа върху корите. След това, върху него разстелете останалите четири " къпани " като сред тях мажете с разтопено масло. Най-отгоре сипете останалото разтопено масло. Печете в авансово загрята фурна на 170 градуса, до златисто.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР