Всички 28 отбора в Националната футболна лига, които играха през

...
Всички 28 отбора в Националната футболна лига, които играха през
Коментари Харесай

Американският спорт протестира срещу несправедливостта и Тръмп

Всички 28 тима в Националната футболна лига, които играха през уикенда, по един или различен метод показаха своето неодобрение.

Националната футболна лига (НФЛ) още веднъж се разгласи против несправедливостта в Съединени американски щати, а този път недоволството се насочи и към Доналд Тръмп. Президентът освен оспори правото на играчите да стачкуват по време на американския химн, а прикани за уволняване на всеки, който прибегне до сходни дейности. Отговорът не закъсня, написа " Дневник ".

В неделя светът видя невиждан митинг против обществената неправда, расизма и полицейската грубост в страната. Всички 28 тима в лигата, които играха през уикенда, по един или различен метод показаха своето неодобрение.

От Лондон, където играха " Джаксънвил джагуарс " и " Балтимор рейвънс ", до столицата Вашингтон всички избраха да коленичат по време на химна или да сключат ръце в символ на обединяване.

" Уволнете всеки състезател, който не почита Съединени американски щати и американския химн ", прикани Тръмп посредством обява в профила си в Twitter. Според него множеството американци не са съгласни с митинга на играчите от НФЛ.

Всеки от 28-те тима от НФЛ се включи в митинга, в това число първенците от " Ню Инглънд пейтриътс ". Протестът се прояви и в други спортове, като на първия мач от финалите в женската Национална баскетболна асоциация (WNBA) състезателките на " Минесота инкс " останаха прави, само че подписаха ръце, а техните съпернички от " ЛА спаркс " не се появиха на паркета за химна. В лигата по бейзбол кечърът на " Оукланд атлетикс " Брус Максуел стана първият играч в този спорт, който коленичи по време на националния химн.

Думите на Доналд Тръмп срещнаха голяма вълна от мнения на неодобрение - първо от състезателите в НФЛ, а по-късно и от авторитетни хора в общественото пространство в Съединени американски щати.

Капитанът на първенците от " Пейтриътс " Том Брейди, който нееднократно е обявявал Тръмп за собствен другар, поддържа митинга на сътрудниците си. Легендарният куотърбек застана до съотборниците си и подписа ръце с тях в символ на взаимност.

" Искам да поддържа моите сътрудници. Аз не съм човек, който ще каже " това е вярно, а това неверно ". Вярвам в полезностите, които сплотяват хората и ги карат да изпитват почитание и обич. Така съм учтив от моите родители. Не съм склонен с думите на президента Тръмп и, да, считам, че той разделя хората с метода, по който приказва ", разгласи Брейди.

" Дали някой споделя на Тръмп да се придържа към политиката, както на нас ни се споделя да се придържаме към спорта ", иронично попита в " Туитър " състезателят на " Детройт " Ерик Еброн.

Срещу Доналд Тръмп се изрече и различен от неговите дългогодишни поддръжници - притежателят на " Пейтриътс " Робърт Крафт. Бизнесменът, който даже беше вписан като донор в акцията на президента и постоянно го канеше на домакинските мачове на " патриотите ", сподели: " Дълбоко съм отчаян от думите на президента. Играчите имат своето право да окажат спокойно въздействие върху обществените промени в нашата страна и да покачат осведомеността по метод, по който се усещат най-влиятелни. "

Стан Крьонке, притежател на британския футболен клуб " Арсенал " и " Лос Анджелис рамс " в НФЛ, и Марта Файърстоун от " Детройт лайънс " поддържаха думите на Крафт.

Всичко това се случва в миг, в който първенецът в НБА " Голдън стейт уориърс " обмисля да откаже поканата за посещение в Белия дом. По традиция първенците в четирите огромни лиги – НБА, НФЛ, бейзболната МЛБ и Националната хокейна лига (НХЛ), гостуват на президента на Съединени американски щати.

Звездата на " воините " Стеф Къри изясни, че клубът може да " въодушеви смяна ", в случай че реши да откаже обичайна аудиенция. Колегата му Кевин Дюрант към този момент разгласи, че даже да е поканен, няма да участва.

" Не желая да го вършим. Като цяло ние не поддържаме нещата, които президентът споделя, и нещата, които той не сподели в верния миг. Не мисля, че в случай че отидем там, нещо ще се промени към по-добро ", сподели Къри.
Хокеистите на " Питсбърг пингуинс ", които завоюваха купа " Стенли ", оповестиха, че ще участват, само че единствено от почитание към президентската институция, а не към личността Тръмп.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР