Вси Светии е празник, който се свързва със страховитите същества

...
Вси Светии е празник, който се свързва със страховитите същества
Коментари Харесай

Какво да си приготвим за Хелоуин

Вси Светии е празник, който се свързва със страховитите същества и ястията за Хелоуин на масата би трябвало да пресъздават тази атмосфера. Има няколко предписания за Хелоуин, които наложително се подготвят на Вси светии.

Традиционен тиквен къс

За хората на запад е наложително на Хелоуин да се подготви тиквен къс, защото тиквата е главният знак на празника.

Паят се състои от 2 елементи – блат и заряд. За блата са ви нужни 1 чаена чаша брашно, половин чаена лъжица сол, 2 супени лъжици захар, 2-5 супени лъжици вода и 100 грама масло.

За пълнежа ви трябват 2 яйца, 160 грама захар, 100 грама течна сметана, 1 чаена лъжица канела, половин чаена лъжица смян карамфил и към 500-600 грама пюре от тиква.

 Тиквен къс за Хелоуин

Пюрето се получава, откакто сварите и пасирате 1 тиква, чието тегло е не повече 700 грама.

Блатът се подготвя, откакто се смесят брашното с всички артикули за блата, до момента в който се получи примес като трохи. След това последователно добавяйте вода, до момента в който се получи тесто. Тестото се увива в найлонова торбичка и се слага в хладилника за към половин час.

След това стартирате с приготвянето на пълнежа. Първо разбивате яйцата със захарта и сметаната благодарение на миксер. След това добавяте подправките, а най-после и тиквеното пюре, до момента в който получите хомогенна примес.

Във форма за къс, първо, поставяте блата като леко прикрепяте крайщата му по стените на тавата, като преди този момент сте го разточили с дебелина към 5 сантиметра.

Отгоре изсипете пълнежа и печете при умерена фурна. След като се изпече, паят би трябвало да престои и малко в ледник, преди да се употребява.

Кървав пунш на Дракула

За Хелоуин може да си приготвите и известния кървясъл пунш на Дракула.

За него са ви нужни 2 литра сок от череши, кората от 3 портокала, 1 алена люта чушка, 3 пръчки канела и 6 тънки резенчета джинджифил.

Продуктите би трябвало да поврят на котлон за 5 минути и откакто изстине, може да се сервира, като по избор може да добавите и водка. Ако ще поднасяте напитката на дребни деца, наложително махнете лютата чушка.

Страшни сладки и бонбони

 Пръстите на вещицата за Хелоуин

Сред подобаващите предписания за Вси Светии са всевъзможни лакомства като бисквити и бонбони със стряскащи форми и декорация. Може да приготвите обичаните си сладки или бисквити, като измененията единствено формата им - оформете ги като пръсти на магьосница, придайте им форма на тиква или на злокобни очи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР