Всекидневната консумация на шоколад е не само полезна, но и

...
Всекидневната консумация на шоколад е не само полезна, но и
Коментари Харесай

Яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!

Всекидневната консумация на шоколад е освен потребна, само че и наложителна. Учени предложиха всекидневната му приложимост поради потребните му свойства.

Ползите от изкушението се оказаха повече от предстоящото. Според проучванията точно шоколадът е идеално средство за постигане на дългоденствие. Освен това какаото, което се съдържа в шоколада, може освен да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, само че и има съвсем същите свойства като тези на витамините.

Една от най-големите секрети на шоколада се крие точно в какаото. Оказва се, че то е източник на минерали и други нужни за организма субстанции, в това число магнезий.

Подобно оптимално наличие способства за поддържане здравината на костите и за релаксация на мускулите. Желязото в шоколада способства за поддържане производството на еритроцити, а цинкът спомага на клетките да се обновят.

 Яжте шоколад всеки ден, с цел да сте здрави!

Антиоксидантите в шоколада са повече, в сравнение с в който и да било различен хранителен артикул. Сред значимите свойства на какаото е още способността да се увеличи равнището на фенилетиламините – субстанции, употребявани като основа за всички невромедиатори.

Тяхното устойчиво равнище е директно обвързвано с остротата на мозъка и разрешава да се запазят когнитивните качества и младостта на основния мозък. Всичко това ни води към един извод – яжте шоколад всеки ден, с цел да сте здрави!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР