Всекидневна работаНаслаждавам се, когато използвам новите си умствени способности.“Ако детето

...
Всекидневна работаНаслаждавам се, когато използвам новите си умствени способности.“Ако детето
Коментари Харесай

Луиз Хей: Моят всекидневен режим

Всекидневна работа

„ Наслаждавам се, когато употребявам новите си умствени качества. “

Ако детето се откаже след първото рухване, то в никакъв случай няма да се научи да върви

Както всяко друго нещо, което е ново за вас и което изучавате, с цел да усвоите и извършите част от живота си това, за което ви приказвам, е нужна процедура. В началото е нужно доста концентриране и някои от нас считат това за „ тежка работа “ аз не обичам да мисля по този метод, а по-скоро одобрявам нещата като нова опция за учене.

Този развой е постоянно еднакъв, няма значение какво учим – шофиране, машинопис, тенис или позитивно мислене. Когато започваме, се препъваме и залитаме, до момента в който подсъзнателният ни разум се учи от грешките, само че при всеки нов опит става все по-лесно и съумяваме да реализираме малко повече. Разбира се, няма да бъдете „ идеален “ още от първия ден. Ще извършите толкоз, колкото можете. Това е добре за начало.

Казвайте си постоянно: „ Правя най-хубавото, на което съм кадърен. “

Винаги се насърчавайте

Добре помня първата си лекция. Когато слязох от подиума, незабавно си споделих: „ Луиз, страхотна беше. Като за първи път бе напряко фантастична. Когато изнесеш пет-шест такива лекции, към този момент ще си професионалистка. “

След към два часа си споделих: „ Мисля, че можем да променим някои неща. Например това и ето това тук. “ отказвах да се подлагам на критика по какъвто и да било метод.

Ако бях слязла от сцената и бях почнала да се мъмря: „ О, беше напряко ужасна. Направи тази и тази неточност, а и ето там отново сбърка “ , мисълта за втората ми лекция щеше да ме ужасява. Но освен това състояние втората бе по-добра от първата, а като стигнах до шестата, към този момент се усещах като професионалистка.

Опознайте „ закона “, настоящ на всички места към нас

Точно преди да стартира да пиша тази книга, си купих компютър за текстообработка. Нарекох го „ магьосницата “ това бе нещо ново, което взех решение да усвоя. Открих, че проучването на компютърните закони е сходно на проучването на духовните закони. Когато научих разпоредбите, тя в действителност стартира да прави „ вълшебства “. Когато не ги съблюдавах до дъно, или нищо не се случваше, или тя не правеше това, което аз желаех. Не искаше да отстъпи нито на сантиметър. Не обръщаше внимание на това, какъв брой разочарована бях, а търпеливо ме изчакваше да науча законите й и чак тогава ми разкриваше вълшебството си. Необходима бе процедура.

Същото е ситуацията и с това, което учите в този момент. Трябва да научите духовните закони и да ги спазвате изцяло. Не можете да ги приспособявате към личния си метод на мислене. Трябва да научите и да се придържате към новия език и когато извършите това, тогава магия ще се прояви в живота ви.

Стимулирайте новите познания

По колкото повече способи можете да подкрепите новото, което научавате, толкоз по-добре ще бъде. Предлагам ви:

  • Изразявайте признателност
  • Пишете позитивните изказвания
  • Медитирайте
  • Изпитвайте наслаждение от упражненията
  • Хранете се вярно
  • Казвайте гласно изказванията
  • Пейте изказванията
  • Отделяйте време за релаксация
  • Използвайте визуализации, мисловни облици
  • Четете и учете

Моят ежедневен режим

Всекидневието ми протича почти по следния метод:

Първата ми мисъл, като се събудя, още преди да отворя очи, е признателност за всичко, за което мога да се сетя.

След като взема душ, отстранявам към половин час за медитация, утвърждения и молебствия.

След това към петнадесет минути върша извършения, нормално на батут. Понякога в 8 часа включвам телевизионната стратегия с аеробика.

Вече съм подготвена за закуската, която включва плодове, плодови сокове и билков чай. Благодаря на майката земя за това, че ми е дала тази храна, а също благодаря и на храната за това, че ми подарява живота, съдържащ се в нея.

Преди обяд обичам да застана пред огледалото и да си кажа гласно някои изказвания, а от време на време даже ги пея.

Например следното:

  • Луиз, чудесна си и аз те обичам
  • Това е един от най-хубавите дни в живота ми
  • Всичко работи за най-висшето ти положително
  • Това, което имаш потребност да знаеш, ти се разкрива
  • Това, от което се нуждаеш, идва при теб
  • Всичко е наред

Обядът постоянно е огромна салата. Отново възвеличавам и благодаря на храната.

В късния следобяд извозвам няколко минути на наклонения плот и разрешавам на тялото си да се отпусне изцяло. В това време може да чувам и някоя касетка.

Вечерям задушени на пара зеленчуци и зърнени храни. Понякога хапвам риба или пиле. Тялото ми действа най-добре, когато употребявам елементарна храна. Обичам да вечерям дружно с други хора и тогава благославяме освен храната, само че и се благославяме взаимно.

Понякога вечер отстранявам малко време за четене и учене. Винаги има още за учене. В това време мога да напиша десетина-двадесет пъти утвърждението, върху което работя сега.

Лягайки си, концентрирам мислите си напомням си деня и възвеличавам всяка активност. Заявявам, че ще дремя добре и надълбоко и сутринта ще се събудя свежа и отпочинала, очакваща с неспокойствие новия ден.

Звучи внушително, нали? В началото може ви в действителност на човек му се коства доста, само че скоро новият метод на мислене дотам става част от живота ви, както къпането и миенето на зъбите. Всичко става елементарно и автоматизирано.

Би било прелестно членовете на едно семейство заран да вършат дружно някои от тези неща. Съвместната медитация заран, когато стартирате деня, или тъкмо преди вечеря, носи успокоение и естетика на всички.

Станете от сън половин час по-рано. Ползата позитивно си коства напъните.

А вие по какъв начин стартирате деня си?

Кое е първото нещо, което си казвате, като се разсъните заран? Всички си споделяме нещо съвсем всеки ден. Положително ли е то или негативно? Спомням си, че в предишното, когато се събуждах заран, си споделях, пъшкайки: „ О, господи, още един ден “. И денят в действителност беше тъкмо подобен – едно след друго нещата се проваляха. Сега, когато се събудя, още преди да отворя очи, благодаря да леглото за хубавия сън. Все отново цяла нощ сме били дружно. След това, към момента със затворени очи, извозвам десетина минути, през които благодаря за всички хубави неща в живота си. Подреждам ненапълно деня си, въображаемо утвърждавайки, че той ще мине добре и че ще правя всичко на драго сърце. Правя това, преди да стана и да стартира утринната медитация или молебствия.

Медитация

Отделяйте по няколко минути всеки ден, през които да можете да седнете умерено за медитация. Ако сте нов в това начинание, започнете с пет минути. Безмълвно наблюдавайте дишането си и позволете на мислите да протичат леко през мозъка ви. Не им обръщайте внимание и те ще отминават. Природата на мозъка е да мисли, тъй че не се опитвайте да премахнете мислите.

Много курсове се организират, а и доста книги са написани, в които можете да откриете способи за медитация. Без значение къде и по какъв начин ще започнете, след време ще достигнете до оня способ, който е най-подходящ за бас. Аз нормално просто сядам безмълвно и запитвам: „ какво е належащо да знам? “ оставям отговорът да пристигна, в случай че пожелае, а в случай че не пристигна, зная, че това ще стане по-късно няма верни и неправилни способи за медитация.

Друга форма на медитация е просто да седнете умерено и да следите дъха си. Като вдишвате, кажете си мислено „ едно “, като издишвате – „ две “ продължавайте по този метод, до момента в който стигнете до „ 10 “ и по-късно започнете още веднъж от „ едно “. Ако забележите, че сте достигнали до двадесет и пет, просто започнете изначало.

Имах една клиентка, която ми се струваше доста будна и умна. Притежаваше бърз и възприемчив разум и имаше прелестно възприятие за комизъм. Но не успяваше да уреди живота си. Беше с наднормено тегло, разорена, разочарована от кариерата си и години наред не бе имала любовна връзка. Приемаше бързо всички метафизични хрумвания и успяваше да ги проумее. Но беше прекомерно интелигентна, прекомерно бърза. За нея бе мъчно да забави темпото задоволително, с цел да практикува през един по-дълъг интервал от време концепциите, които бе схванала толкоз бързо.

Всекидневните медитации й помогнаха доста. Започнахме единствено с пет минути дневно и последователно достигнахме до 15-20 минути.

Упражнение: всекидневни утвърждения

Спрете се на едно или две позитивни изказвания и ги пишете по 10 или двадесет пъти дневно. Четете ги на глас с възторг. Измислете си мелодия към тях и ги пейте на драго сърце. Нека мозъкът ви се върти към тях по през целия ден. Непрекъснато повтаряните утвърждения стават убеждения и постоянно ще носят резултати, от време на време по метод, който дори не можем да си представим.

Едно от моите убеждения е, че постоянно ще се разбирам с наемодателя си. Последният (в Ню Йорк Сити) бе прочут с сложния си темперамент и всички наематели се оплакваха. През петте години, които прекарах там, го видях единствено три пъти. Когато взех решение да се местя в Калифорния, желаех да разпродам всичко, което притежавах, и по-късно да стартира отначало, необременена от предишното. Започнах с утвърждения от рода на:

  • „ Всичко, което владея, ще се продаде елементарно и бързо. “
  • „ Преместването ще протече леко. “
  • „ Всичко работи съгласно верния Божествен ред. “
  • „ Всичко е наред. “

Въобще не мислех по отношение на компликациите при продажбата, или къде ще дремя последните нощи, или каквито и да е други неприятни неща. Просто си повтарях утвържденията. Е, клиентите и учениците ми бързо изкупиха дребните неща и множеството от книгите. Известих наемодателя си с писмо, че няма да възобновявам контракта си за наем и, за мое удивление, той ми се обади, изразявайки изненадата си от напускането ми. Предложи ми да ми напише целесъобразно писмо до новия ми хазяин в калифорния и ме запита дали ви могъл да закупи мебелировката, защото ви решил да дава чартърен обзаведен апартамент.

По-висшето ми схващане бе съчетало двете убеждения – „ Разбирам се с наемодателя и “ и „ всичко ще се продаде елементарно и бързо “ – по метод, какъвто аз не бих могла и да предположа. За удивление на другите наематели, до последния миг спах в личното си легло в комфортно обзаведен апартамент и ми бе платено за това! Излязох оттова с малко облекла, сокоизстисквачката, миксера, сешоара, пишещата машина, чек за огромна сума и умерено се качих на влака за Лос Анджелис.

Не вярвайте в ограничавания

Когато дойдох в Лос Анджелис, трябваше да си купя лека кола. Преди това не бях имала автомобил и не бях правила едри покупки и по тази причина не можех да употребявам заем. Банките не ми даваха. А и това, че съм жена и че работя независимо, напълно не бе надеждна рекомендация. Не желаех да консумирам всичките си спестявания за тази цел. Ползването на заем се трансформира в нещо като параграф 22.

Отказах да пълня главата си с каквито и да било негативни мисли по този въпрос и във връзка с банките. Взех чартърен една кола и си повтарях изказванието: „ Имам прелестна нова кола и се снабдявам елементарно с нея “

Казвах също на всички, които срещах, че желая да купя нова кола, само че към този момент не мога да се сдобия с заем. След към три месеца се срещнах с една бизнесдама, която незабавно ме хареса. Когато й описах обстановката с колата, тя ми сподели. „ Аз ей-сега ще се погрижа за това. “

Обади се на някакъв неин другар в банката, който имал да й връща услуга, и му сподели, че съм нейна „ отдавнашна “ другарка и ме предложи с най-ласкави думи. На третия ден към този момент бях зад кормилото на прелестна нова кола.

Не бях толкоз учудена, колкото „ признателна на процеса “ считам, че повода, заради която ми бяха нужни трите месеца, преди да се появи колата, бе, че в никакъв случай до тогава не се бях обвързвала с месечни вноски и дребното дете в мен се плашеше от това. И му бе належащо време, с цел да събере храброст и да направи нужното.

Упражнение: обичам себе си

Предполагам, че към този момент си казвате „ утвърждавам себе си “ съвсем непрекъснато. Това е значима основа. Продължавайте по този метод най-малко един месец.

Сега вземете един бележник и напишете най-отгоре:

„ Обичам себе си, затова „

Довършете изречението по колкото можете повече способи. Препрочитайте ги всеки ден и като се сетите за нови неща, добавяйте ги към листата.

Ако можете да работите с сътрудник, направете го. Хванете се за ръце и се редувайте да казвате „ Обичам се, следователно… “ най-голямата изгода от това упражнение е, че ще научите, че е съвсем невероятно да се подценявате, когато си казвате, че се обичате.

Упражнение: поискайте новото

Представете си, че имате, вършиме или към този момент сте това, към което се стремите. Допълнете всички детайлности. Почувствайте, вижте, вкусете, докоснете, чуйте. Забележете реакциите на другите хора по отношение на новото ви състояние. Не се тормозете, каквито и да са техните мнения.

Упражнение: разширете познанията си

Четете всичко, което намерите, с цел да разширите знанията и разбирането си за функционалностите на мозъка. Има толкоз доста познания, които ви чакат. Тази книга е единствено една крачка по вашия път! Потърсете и други гледни точки.

Вижте по какъв начин други хора разказват нещата по друг метод. Учете известно време дружно с някоя група, до момента в който ги надминете.

Това е работа за цялостен живот. Колкото повече научавате, толкоз повече ще знаете, толкоз повече ще можете да прилагате в живота си, толкоз по-добре ще се чувствате и животът ви ще стане по-прекрасен. Вършейки това, вие ще се чувствате добре!

Започнете да постигате резултати

Като практикувате колкото можете повече тези способи, ще започнете да постигате и резултати. Ще видите по какъв начин в живота ви се случват дребни чудеса. Нещата, които сте подготвени да отпишете, ще тръгнат от единствено себе си. Нещата и събитията, които желаете, ще се появят ненадейно. Ще бъдете възнаградени по способи, каквито не можете и да си визиите!

Бях толкоз сюрпризирана и възхитена, когато след няколко месеца работа с мозъка започнах да наподобявам по-млада. Днес наподобявам 10 години по-млада, в сравнение с преди 10 години! Обичайте това, което сте, и това, което вършиме.

Смейте се на себе си и на живота и нищо няма да е в положение да ви засегне. Така и по този начин всичко е краткотрайно. И без това през идващия си живот ще вършите всичко по друг метод, за какво да не го вършиме и в този момент?

Можете да прочетете една от книгите на Норман Казънс. Той се излекувал самичък от неизлечима болест посредством смях. За страдание не трансформирал мисловните модели, основали заболяването, и това довело до друга болест. И нея обаче съумял да победи със смеха си!

Можете да методите към лекуването по толкоз доста способи. Опитайте всичките и по-късно се спрете на тези от тях, които ви харесват най-вече.

Когато си лягате вечер, затворете очите си и още веднъж благодарете за всички хубави неща в живота си. Това ще ги умножи.

Моля ви, не слушайте вести и не ги гледайте по малкия екран тъкмо преди да си легнете. Те са просто поредност от беди, а вие няма да желаете да ги отнесете в сънищата си. По време на сън се прави огромно пречистване и вие можете да помолите своите сънища да ви оказват помощ в работата, която вършите сега. Често пъти сутринта към този момент ще притежавате отговора, който ви интересува.

Заспивайте умерено. Имайте доверие, че процесите на живота ще бъдат на ваша страна и ще се погрижат всичко да протече за най-висшето ви положително и за ваша най-голяма наслада.

Не е належащо да смятате това, което вършите, за еднакво и скучно. То може да се трансформира в наслаждение. Може да бъде игра. Може да е изпълнено с наслада. От вас зависи! Дори да простите и да се освобождавате от възмущението, може да бъде прелестно, в случай че вие пожелаете това. Може да си съчините къса песничка за индивида или за обстановката, от които ви е мъчно да се освободите. Когато си я пеете, това ще облекчи процеса. Когато работя независимо с клиентите си, постаравам се да стартира да употребявам смеха колкото може по-бързо. Колкото по-скоро се разсмеем поради избрана обстановка, толкоз по-лесно ще се освободим от нея.

Ако можехте да видите проблемите си, изиграни на сцената в пиеса от Нийл Саймън, щяхте да паднете от стола от смях. Трагедията и комедията са едно и също нещо. Всичко зависи от гледната ви точка „ О, какви простаци са смъртните. “

Направете всичко допустимо да превърнете преобразяващата смяна в наслада и наслаждение за вас. Желая ви приятни прекарвания!

В безкрайността на живота,

която ме обгръща, всичко е напълно, изцяло и приключено.

Аз поддържам себе си, а и животът също ме поддържа.

Виждам свидетелства за действието на закона на всички места към себе си

и във всички области на моя живот.

Затвърждавам това, което узнавам, по способи, доставящи ми наслада.

Очаквам с неспокойствие и възторг приключенията на този ден,

знаейки, че в моя живот „ всичко е положително. “

Обичам това, което съм, и всичко, което върша.

Аз съм витално, изпълнено с обич и наслада проявяване на живота.

Всичко в моя свят е наред.

Из „ Излекувай живота си “, Луиз Хей

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР