Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов

...
Председателят на парламентарната група на Има такъв народ Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Има такъв народ склонни на идеологически компромис в името на редовен кабинет

Председателят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов съобщи пред " Дарик радио ", че в името на съставянето на постоянно държавно управление , което е нужно на страната в този миг, партията е подготвена да направи идеологически отстъпки пред всички политически сили, с които ще води договаряния, в случай че получи третия мандат.

По думите му, с появяването на " ИТН " в политиката, ГЕРБ е изгубила огромната власт , която е имала. Според него така наречен " изчегъртване " на партията на Бойко Борисов към този момент е в историята и по тази причина е време да се водят градивни диалози за съставянето на експертен кабинет.

" ГЕРБ имаха късмет да осъществят първия мандат, в случай че бяха подходили експертно към него. Този трен обаче потегли, а идващият трен ще е третият мандат ", сподели Йорданов, намеквайки, че " ИТН " е можела да даде поддръжка за кабинет на ГЕРБ, само че не с техен министър председател и министри, каквито условия сложи Борисов.

Депутатът обаче насочи доста рецензии към " Продължаваме промяната - Демократична България ", с които беше в коалиция в кабинета на Кирил Петков. Йорданов дефинира някогашния министър председател като " по-голямо зло от Бойко Борисов " . Многократно той употребява обиди, когато говореше за водачите на обединението, само че все пак не изключи още веднъж да си партнират.

" Ако получим третия мандат от президента, ще приказваме с всички партии, даже и с " Продължаваме промяната - Демократична България ". При Движение за права и свободи експертиза има, имат доста добре готови хора, само че публичният им имидж не е добър. Трябва да създадем идеологически отстъпки. Склонни сме да създадем идеологически отстъпки на всеки. От " Продължаваме промяната - Демократична България " да начертаят в таблица кое е по-лошото - ГЕРБ, Движение за права и свободи, " ИТН ", " Величие " или различен. Като го създадат, дано стартират да беседват с тези, които са минимум неприятното ", добави Йорданов.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР