Всеки трети чифт слънчеви очила на пазара има несъответствия с

...
Всеки трети чифт слънчеви очила на пазара има несъответствия с
Коментари Харесай

Всеки трети чифт слънчеви очила не съответства на изискванията, установи проверка

Всеки трети чифт слънчеви очила на пазара има несъответствия с условията за стартиране на пазара. Това откри инспекция на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) в 291 търговски обекта в цялата страна.

При един от общо 266 модела лабораторно изпитване е открило, че продуктът съставлява заплаха за зрението на потребителите, тъй като не покрива условията за UV отбрана. Други четири модела са рискови, тъй като коефициентът им на пропускане на светлина е по-малък от допустимото. Всички рискови артикули ще бъдат изтеглени от пазара.

Проверени са общо 737 броя разнообразни модели очила и са открити 266 несъответствия. Най-често срещаното нарушаване - в 99 случая, е липса на директива за прилагане на български език. При 53 чифта очила е липсвала маркировка за сходство.

Инспекциите са извършени отвън профилираните оптики, с цел да се обзет по-малките търговски обекти и складовите бази, където нормално се записват най-вече нарушавания на законодателството, се споделя в известието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР