Всеки различно възприема духовното израстване и го свързва строго със

...
Всеки различно възприема духовното израстване и го свързва строго със
Коментари Харесай

Това ще подпомогне вашето духовно израстване

Всеки друго възприема духовното израстване и го свързва строго със своите персонални полезности. Някои считат, че това може да се реализира единствено с прочитането на една книга, а други пък - с посещаването на разнообразни семинари на тази тематика. Истината е, че нито първото, нито второто не дават отговор на действителността.

Какво съставлява духовно израстване?

Основната стъпка към постигането му е това да съумеете да откриете хармонията във вътрешния си свят. Благодарение на това вие все едно получавате криле, чувствате се свободни, имате задоволително сили и сила да се развивате във всеки един аспект, само че простичко казано - вие сте в действителност щастливи хора. Всеки човек има свое персонално схващане за нематериалност, като точно по тази причина може да ви се наложи известно време, с цел да намерите душевната си естетика и по какъв начин да го постигнете.

1. Лично богатство и съзнание

Така ще съумеете да разпознаете и откриете избрани аспекти на вашето духовно " Аз " и вашата персона, което ще ви помогне да придобиете съзнание (духовен компонент).

Например можете да си напишете и да обмислите отговора на следните въпроси: „ Защо съм тук? “, „ Какъв принос мога да направя? “, „ Какво ме прави благополучен? “, „ Какъв е смисълът на живота за мен? “ Всеки човек ще отговори по собствен метод. Например, може да откриете, че прекарването на време със фамилията и приятелите ви прави живота ви в действителност стойностен и му придава смисъл.

2. Признайте възприятията си, вместо да се пробвате да ги скриете даже от самите вас

 реализиране на духовно израстване

Когато усетите нещо, отделете малко време, с цел да разберете какви страсти изпитвате, вместо да се пробвате да ги потискате или притъпявате. Опитайте се да идентифицирате и конкретизирате възприятията си, както и да ги изразите по един или различен метод, даже единствено за себе си. Разбирането и разпознаването на вашите страсти съставлява забележителна част от самосъзнанието, което от своя страна е част от нещо духовно.

3. Водете си дневник и пишете за прочувствените си реакции, както и виталните събития

Ако сте имали тежък ден, отделете време да напишете за това в персоналния си дневник в свободна форма. Не е належащо да пишете за нещо съответно - най-важното, обърнете внимание на мислите и възприятията си по отношение на случилото се.

4. Духовно просветление

Четете повече книги за духовността, с цел да задълбочите знанията си в тази област. Каквато и вяра да изповядвате, ще намерите разнообразна литература и книги, които могат да станат вашето персонално управление в света на духовното израстване.

5. Посещавайте лекции, семинари и занятия, които са свързани с вашите духовни ползи и разбирания.

Вижте дали в града ви се оферират разнообразни безвъзмездни лекции на тази тематика. Можете да се обърнете и към църквите, където постоянно организират и насочват хората към откриването на духовното равновесие и благополучие. Често такива занятия се организират и в библиотеките, където също можете да попитате.

6. Срещайте се с хора, които споделят вашите духовни цели

Ако желаете да обогатите културата си и да постигнете духовно израстване, тогава е добре да имате съидейници в обкръжението си, с които да споделяте триумфите си и да обменяте потребен опит. Можете да се организирате и да се срещата да вземем за пример 2 пъти в месеца, като е добре да решите авансово, каква ще е основата тематика.

7. Пътувайте, с цел да откриете себе си и да обогатите съзнанието си

 благополучие и духовно израстване

Пътуването е превъзходен метод да научите повече за човешкия опит, който е значим съставен елемент от духовното израстване. Освен това е прелестен вид да се заредите с нови сили и сила, както и да помислите за мястото си в света. Прекарвайте и повече време измежду природата.

8. Потопете се в тишината

В днешния забързан свят през днешния ден от време на време може да е много комплицирано да се съсредоточим върху едно нещо или просто да проучваме възприятията си. Когато всички гаджети са включени, то ние постоянно се прислушваме за това дали сме получили нов имейл, SMS или уведомление в обществената мрежа. Ако изключите всички устройства, ще можете да излезете отвън зоната си на комфорт и да се концентрирайте върху личното си духовно благоденствие.

9. Работете върху техниката си за надълбоко дишане

Нека те станат част от всекидневието ви, изпълнявайки ги постоянно като се разсъните или се намирате под мощен стрес. Те ще ви оказват помощ да изчистите разсъдъка си, да се концентрирате и да намалите напрежението. Освен това, те елементарно могат да се практикуват на практика на всички места, защото лишават единствено 2-3 минути, с цел да ги извършите.

10. Нека медитацията стане част от всекидневието ви

Ако медитирате незабавно след събуждането, това ще ви помогне да започнете деня с по-малко стрес, защото ще се почувствате по-концентрирани, спокойни и одухотворени. Можете също по този начин да вършиме почивки за медитация през целия ден, с цел да възстановите яснотата на мисълта си.

Прекарвайте време в природата, практикувайте йога, бъдете признателни и се научите да цените дребните неща към себе си. Начините да постигнете духовно израстване за всеки човек може и да са разнообразни, само че тези простички препоръки и насоки ще ви оказват помощ по-лесно да откриете вашата душевна естетика.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР