Всеки познава поне 1 жена, която е идеалната домакиня. При

...
Всеки познава поне 1 жена, която е идеалната домакиня. При
Коментари Харесай

Най-честите грешки, които допускаме в кухнята

Всеки познава най-малко 1 жена, която е идеалната стопанка. При нея всичко е подредено, чисто, а храната е толкоз вкусна. Но даже и тя, идеалната стопанка, позволява неточности.

Вижте 7-те най-чести неточности, които се позволяват в кухнята.

Никога недейте да поставяте плодовете и зеленчуците на едно място. Почти всички хладилници имат 2 чекмеджета, които се употребяват за всевъзможни дребни неща. Освободете ги и в тях разделяйте плодовете и зеленчуците. Има плодове, които отделят доста етилен и това може да скапе свежите зеленчуци. Такива да вземем за пример са ябълките и бананите. Също по този начин дръжте доматите и костилковите плодове отвън хладилника. В противоположен случай те ще се трансфорат в каша и усетът им ще изчезне.

Топлата храна не се изсипва в пластмасови съдове. Почти всички пластмаси съдържат голям брой химикали, които могат да доведат до затлъстяване и редица други проблеми. Когато храната е гореща тези химикали проникват доста елементарно. Вместо тях изберете стъклени или керамични. Оставете храната да изстине и чак тогава я изсипете в пластмасов съд.

Често използваме подправките по дъното на буркана. Не го правете преди да сте си купили нови. Има подправки, които са доста скъпи и не трябва да се изхвърлят. Но когато тези подправки постоят дълго време в буркана, то ароматите и свойствата им изчезват. Затова купувайте дребни разфасовки. Купувайте дребни количества и ги съхранявайте в малко стъклено бурканче. Когато подправките останат на дъното, изсипете ново пакетче и разбъркайте.

Не отваряйте фурната, до момента в който готвите. Никой не желае храната му да изгори и по тази причина непрекъснато отваря фурната. Това в действителност е огромна неточност. Когато отворите фурната, на открито излиза доста огромно количество топлота и градусите се понижават. По този метод увеличавате времето за готвене.

Не трупайте храна на последния рафт в хладилника. Често препълваме хладилника си и трупаме храна и на последния рафт. Това не е вярно. Всички хладилници отделят топлота, която се издига нагоре. В най-горната част температурата е най-висока и това може да скапе храната ви доста по-бързо.

Не печете зеленчуците прекомерно бързо. Често, заради неналичието на свободно време, решаваме да си създадем бърза вечеря със зеленчуци. За задачата пускаме фурната на оптимални градуси и по този начин зеленчуците стават доста бързо. Това в действителност не е вярно. По този метод зеленчуците извън ще изгорят, а от вътрешната страна ще си бъдат сурови. За това постоянно печете на не повече от 180 до 200 градуса.

Не измивайте плодовете и зеленчуците, в случай че няма да ги ядете. Ако ги измиете и ги приберете в хладилника, то рискувате да им излезе плесен или да се скапват доста бързо. Затова ги прибирайте неизмити. Правете това директно преди да ги консумирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР