Всеки понякога се нуждае от повече пари, отколкото има. И

...
Всеки понякога се нуждае от повече пари, отколкото има. И
Коментари Харесай

Правила на интелигентния кредитополучател - как да вземете заем

Всеки от време на време се нуждае от повече пари, в сравнение с има. И в този случай те би трябвало да бъдат взети назаем, а най-лесният вид е. Но даже и такова просто деяние би трябвало да се извърши вярно. В противоположен случай можете да изпаднете в дупка от задължения, от която ще ви бъде доста мъчно да се измъкнете. Предлагаме ви няколко съвета, които да ви оказват помощ да избегнете това  и да вземете заем вярно.

Не теглете заем за неща, без които можете

Първото и най -важно предписание на кредитополучателя е да не взема пари назаем ненужно. Нещо повече, това е сериозна потребност, а не краткотраен лист с стремежи в духа на „ новият iPhone е излязъл, би трябвало да го купя! “. Заемът е инструмент, основан не за глезотия, а за помощ в безнадеждна обстановка. В допълнение, безмисленото вкарване н задължения за " нужни " неща може в последна сметка да докара до дългов капан.

Не теглете заем, в случай че месечното заплащане надвишава салдото на парите след наложителни разноски

Да предположим, че имате задоволително пари, с цел да си осигурите заем. Ще бъдат ли задоволителни, с цел да обезпечат себе си и фамилиите си? Помислете за това: кредитните пари ще свършат бързо. Плащането ще отнеме няколко години. И по това време също би трябвало да се храните, да плащате за апартамент и общ апартамент, да ходите на и от работа, да купувате облекла вместо развалени и така нататък

Затова не забравяйте да пресметнете дали имате задоволително пари, с цел да си осигурите естествен живот. Експертите предлагат да не теглите заем, в случай че би трябвало да плащате повече от 30% от месечния си приход за него. Но това няма да работи за всички кредитополучатели.

В идеалния случай би трябвало да изчислите какъв брой пари би трябвало да осигурите за всекидневието. Разходите несъмнено ще би трябвало да включват наем, храна, пътешестване и други наложителни графи в фамилния бюджет. Също по този начин е належащо да оставите най-малко 10% от приходите за непредвидени разноски. И това, което остава след всички наложителни разноски, може да се смята за оптималния размер на месечното заплащане на заема. И към този момент се концентрирайте върху него.

Източник:

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР