Препълнена зала посрещна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково.

...
Препълнена зала посрещна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково.
Коментари Харесай

Борисов в Хасково: 15 милиарда за България стоят от три години в Брюксел. Ако това беше по наше време - майка ни жална по сутрешните блокове. Сега нищо!

Препълнена зала посрещна водача на ГЕРБ Бойко Борисов в Хасково. Градът е следващата спирка от предизборната му обиколка. Борисов взе думата, откакто лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в района Делян Добрев го показа като " някогашния и предстоящ министър председател на България ".
 
 Залата в Хасково Залата в Хасково Източник: Скрийншот видео кадър
" Журналистите тук ли са? Журналистите тук ли са? Защото доста от тях са съучастници в тези три години несъблюдение и направиха мого неприятна услуга на сътрудниците от Политическа партия, прикривайки големите им недостатъци. Но всички дружно плащаме. Те и от вашите джобове измъкнаха по 1 лева за бензина и за нафтата и за енергоносителите ", стартира изявлението си водачът на ГЕРБ. 
 
Борисов напомни, че 15 милиарда от Плана за възобновяване, предопределени за България, стоят неусвоени от три години. " Ако това беше по наше време - майка ни жална по утринните блокове. Сега нищо. В същото време - всяка седмица по 500 милиона заеми. Парите стоят без рента, наши пари, избрани от Европа за коронавирус рецесията. Другите страни ги похарчиха, не помниха а тях, потеглиха напред. Но това не е тематика. Отива човек от ГЕРБ в утринен блок, те му споделят - ами те споделиха сътрудниците, че поради вас няма проект. Ама прочетете малко, бе. Преди три години внесохме Плана за възобновяване. Имаше цялостно болшинство в държавното управление на Кирил Петков и Асен Василев. Защо не одобриха всичко?! Това време ни трябваше, с цел да може българите да се убедят, българите трябваше да се опарят от това ръководство ", съобщи Борисов.
 
Бойко Борисов пожела " партиите малко да се успокоят ". Но сподели, че " на всички места първата партия е водеща ". И даде образец с преди малко образуваното държавно управление на Нидерландия.
 
Борисов изясни, че се опитал да сдобри Добрев с Асен Василев, само че картината била " те не щат, нашият се дърпа ".
 
" Действително единствено в Хасково позволих да се води такава антикампания против ПП-ДБ, тъй като с вас имат задявка от едно време. Карах Делян да си стискат ръцете с тях, да се прегърнат, нашият се дърпа. С цялото си почитание се отнасям към медиите. Но просто всички сме хора, имаме нашите пристрастия и не трябва да прекаляваме с тях. Слушаме от един два дни, че надали не виновността ще е на премиера Фицо, че някой отишъл да го простреля. Това не е гангстерскса война, както е във Франция, която е в Шенген, в еврозоната. Ние споделяме - това е неприемливо! Да стреляш по човек, който и да е той ", сподели при започване на словото си Борисов.
 
И още веднъж се обърна към Делян Добрев:
" И тука, Деляне, съм задължен да обясня пред твоите сътрудници и другари за какво преди 11-12 месеца направихме така наречен сглобка. Защото от омразата, която се насади в българите, нищо положително не чака тази страна. Нищо! От една средноевропейска страна, водеща на Балканите, сега ние изглеждаме непоносимо. Отвсякъде! "
" Добре че в Хасково имате кмет, който не се крие. Защото нашият (кметът на София Васил Терзиев от ПП-ДБ-СС, бел. ред.) се крие. Има единствено едно присъединяване при Цветанка Ризова ли беше, по Дарик ли беше. За две седмици, три унищожи един град. Няма къде да се паркира ", означи още той, визирайки решението на столичния кмет Васил Терзиев за ново придвижване на бул. " Патриарх Евтимий ".
 
След това водачът на ГЕРБ разяснява интернационалните тематики.
" Процесите си текат, само че ние нямаме тактика, нямаме политика. И по тази причина и миграционната рецесия ни застигна, по тази причина и отбранителната ни тактика е в рецесия ", сподели водачът на ГЕРБ.
 
" Когато беше мир, Европа беше най-богатата. Всичко беше елементарно. Но когато има война, командирът е значим. А светът е в такава световна война. Виждате какво се случва в Газа. Това няма оправяне. Не че преди 2000 години не е било същото, само че тази ненавист, насадена там, е чудовищна. Обществото бучи във всяка една посока. Затова, Деляне, направих сглобката. За да успокоя хората, да направя търпими нещата - както преди години бях с политическите си съперници. Това е най-важното сега за българите ", сподели Борисов.
 
" На президента Радев едно нещо не му харесва, в случай че не е служебно държавно управление. На него, " обединителя "! Аз съм единственият, който се пробва да успокоява. Защото са българи - и от едната, и от другата, и от третата страна. А след 9 юни би трябвало да се работи някак ", уточни той.
 
" Всичко, което те се пробват да промотират, ние сме го правили до момента. Стабилна финансова система - харчим, колкото изкарваме, с мазнинка във фискалния запас. Най-нисък външен дълг. И нито един път не упрекнах моя финансов министър Дянков, че той е отговорен за постната пица. Тогава, 2009 година беше рецесия, международна рецесия. Не дадох една българска банка да мръдне. Всичко резервирах. После ми се падна миграционната рецесия. И с помощта на президента Ердоган, Урсула фон дер Лайен, на Ангела Меркел - нула миграция. Третия път ми се падна коронавирус рецесията. Нещо невиждано за света. Затворихме хората по къщите. На нас Господ ни оказва помощ. Ние единствени в света - с воля и увереност - споделих - няма да затворя нито една черква, нито един манастир, нито една джамия. В Москва, Сърбия, Гърция, Мека и Медина сложиха катинарите. Само не и ние, в България. Един състезателен коментатор споделяше, че " Господ е българин " и нека на 9 юни ни помогне, с цел да може по-късно да се възстановим ", акцентира някогашният министър-председател.
 
" Инфлацията е обичаният " налог " на финансовите министри. Ако министър председателят е лабав, незабавно пускат инфлацията, пълнят бюджета и викат - доста сме добре. А хората обедняват. Като давахме 50 лв. по време на коронавирус рецесията, хората ги усещаха като 50 лв.. После им дадохме 120, само че те ги усетиха като 30 000 остарели пари. Затова се съгласих на сглобката - с цел да могат хората да се убедят, че всичко е подправено. Както преди време беше с талончетата. Масово хората се ускоряваха, а по-късно изгоряха ", означи Борисов.
 
И акцентира, че във всяка европейска страна първата партия е водещата. " Кмете, и вие би трябвало доста да се молите да се стабилизира страната. Защото тези пари, дето ви дадоха за така наречен планове, са единствено на 20% обезпечени. Защото би трябвало доста деликатно да не разкопате всичко, тъй като останалите 80% не са обезпечени. Асен Василев добре го е премислил това... Догодина, дето Делян споделя - таз поличба отново да съм министър председател, вие ще кажете - дайте 20, 40 милиона да си довърша еди-какво си. Затова ви споделям - копайте на по 20%, тъй като и тука ни сложиха динената кора на цялата страна ".
 
Бойко Борисов показа, че най-голямото нещо, което го тормози, е миграцията. И отново се върна към кабинета " Денков ": " Ники би трябвало да пътува. Ще пътува. Заради спокойствието на страната го направих. хората ни схванаха. Че това, което се случва в Словакия, в доста други страни, щеше да избие и в България. Така успокоихме всички. Хубаво е, че изборите са 2 в 1. Че няма да харчим два пъти пари, да можем да се преброим и да създадем нещо устойчиво понееее.. за още 12 месеца. Затова би трябвало да имаме отчетлива разлика с тях. Да си изкараме един добър резултат и тогава по-друго ще бъде ".
 
" Вие знаете какво можем. Показали сме. Знаете тези какво могат. Показали са. Дайте да си създадем добър резултат, с цел да можем като тръгнем да вършим държавно управление, коалиция, некоалиция..., да имаме по-добра стартова позиция. И последното - за какво не давам да се води борбата с ПП-ДБ. Защото другите партии, популистите, крайните, са доста по-голям проблем за мен ", обърна се Борисов към публиката.
 
И продължи:
" Но тази ваша пристрастеност за пердах по тях в Хасково няма смисъл. Аз съм експерт в оправянето с опозицията. Но Делян много ме тормози с постове. Пишеше ги нощно време. И на другия ден вика - аз те търсих да запитвам може ли. Той не ме е търсил, но... ".
В края на срещата Бойко Борисов благодари освен на водачите на листите, " само че и на тези, които да на по-задните места, тъй като на процедура тези са най-силните партийци, които демонстрират същинска съпричастност към партията ".
 
Предизборното заседание на актива на ГЕРБ откри кметът на Хасково Станислав Дечев. " Ние сме тимът на спечелилите, сподели той, обръщайки се към множеството ". 
 
" Радостен съм, че всички довечера сме тук, тимът на спечелилите, които ще бъдат първа политическа мощ в област Хасково. Радостен съм още, че тригодишната мъка завърши и се надявам тези хора в никакъв случай да не припарят до властта, да не пристъпят в никакъв случай повече в Министерски съвет и най-много - да си получат заслуженото за всичките техни неистини ", добави той.
 
 Кметът на Хасково Станислав Дечев Кметът на Хасково Станислав Дечев Източник: Скрийншот видео кадър
След него лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за района Делян Добрев показа кандидат-депутатите в нея. Той напомни, че преди дни в Самоков Борисов е забранил да се приказва против Политическа партия, само че на хасковлии не е забранил. И изясни за какво.
 
 Делян Добрев Делян Добрев Източник: Скрийншот видео кадър
" Ние първи извикахме " Дръжте крадеца! " И повода е известна - той крадецът е локален, ние си го познаваме ", сподели Добрев при започване на словото си, визирайки Асен Василев.
 
" Три години схеми, задължения, инфлация. Но има една приказка - " На умряло куче нож не се вади ", добави той. " Знаете ли какъв брой европейски пари са усвоили тези " генийчета " от Канада, от Харвард? 4 %! Парите стоят в Брюксел. Скоростта на асимилиране на тези средства трябваше да е доста по-бърз. Трябваше най-малко по 10 % на година да се усвояват. Всички пари стоят в Брюксел, а те се занимаваха с кучета, с пачки ", възмути се Делян Добрев. 
 
Делян Добрев цитира данни на ИПИ за възходящите темпове на инфлация. " Знаете ли кой е последният месец, в който инфлацията е по-висока от междинната за Европейски Съюз! В последния месец на " Промяната ". Инфлацията стартира и свършва с тях. Какво направиха - сътвориха инфлацията, с цел да можем да обеднеем, само че в джоба си да имаме повече хартиике ", сподели лидерът на листата в Хасково.
 
" Станалото - станало, само че на 9 юни би трябвало да викаме Неволята. В Хасково да ги победим най-категорично, тъй като както към този момент казахме, Хасково първо сподели: " Дръжте крадеца, тъй като той е локален ". Те тук в никакъв случай не са печелили избори. В Хасково от 43 общински съветника Политическа партия и Демократична България дружно имат трима. Ето това е наличието им тука при нас. За разлика от тях ние не ви предлагаме фантазии, не ви продаваме илюзии, не живеем на крилата на облаците от пици от кристали ", означи още той.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР