Всеки понякога дори, ей така тихичко си казва на ум

...
Всеки понякога дори, ей така тихичко си казва на ум
Коментари Харесай

Кажи си „Искам да съм по-добър от вчера“ – мисли позитивно!

Всеки от време на време даже, ей по този начин тихичко си споделя на разум – „ Искам да съм по-добър от през вчерашния ден “, желая да съм по-позитивен, желая да виждам положителното и хубавото в живота и да не съм сив и тъмен. Само с искане обаче не става, тъй като без действителни дейности, положителното предпочитание си остава просто едно положително предпочитание и нищо повече! Затова позитивните мисли би трябвало да са началото на едни положителни дейности, които като цяло ще ни създадат един по-добър, по-светъл и по-даващ човек. Не е нужно доста, единствено една усмивка, единствено един дребен жест и човешкото в нас е пробудено, щастието е открито и не е нужно да го търсим в грандиозните неща и материалното.

Преди няколко дни гледах кино лентата „ Тролчета “ – на пръв взор пъстрота и веселба, песни, танци, доста смях и благополучен край, като в една анимация, само че повярвайте с една доста дълбока и същинска концепция, в случай че може да я видиш и прозреш. Щастието и позитивното са в нас, стига да ги открием и изкараме на повърхността! Те ни вършат цветни, същински и щастливи, те ни карат да си кажем „ Искам да съм по-добър от през вчерашния ден “, тъй като аз го заслужавам и другите го заслужават!
За да си по-добър от през вчерашния ден и в днешния ден да си положителен човек освен на мисли, само че и на дейности прави следното:
Събуждай се с усмивка! Независимо дали грее слънце или вали дъжд, вътре в теб в случай че е ярко и слънцето скоро ще изгрее. Никоя мрачевина не е толкоз непрогледна, колкото тази в душите ни!

Усмихвай се на всичко и на всички! Дори, когато те наскърбяват, когато те нервират и когато си самичък против всички, усмихвай се. Усмивката е мощ, която рано или късно стопява ледове и преваля планини. Всяко зло, за положително – споделя народа! Така всяка тъга има своя лек, и всяко злощастие бива следвано от благополучие.

Говори положително! Мисли преди да кажеш нещо, с цел да си по-добър от през вчерашния ден. Думата е по-тежка и от хвърления камък, тъй като раната отминава, само че болката от тежката дума остава за цялостен един живот! Когато приказваш и правиш положително, то рано или късно ще ти се върне в десеторен размер.

Кажи си „ Искам да съм по-добър от през вчерашния ден “ и започни да го прилагаш на процедура, тъй като когато някой е паднал е най-лесно да го ритнеш, само че идващият път може ти да си падналият!

Обичай същински, надълбоко, благородно и абсолютно! Само любовта е силата, която може да пречисти душите и сърцата ни нагнетени от засегнатост, боязън, безмълвие и горест. Само тя може да отвори заключените порти и да преодолее предразсъдъците. Обичайте себе си преди всичко, с цел да може да обичате и другите!

Инфо: http://lifetime.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР