Всеки плод или зеленчук трябва да се яде, когато е

...
Всеки плод или зеленчук трябва да се яде, когато е
Коментари Харесай

Полезни есенни сладки изкушения с тиква

Всеки плод или зарзават би трябвало да се яде, когато е в сезона си, в това няма никакъв спор. А какво е най-характерно за есента? Също несъмнено това е тиквата. Богата на витамините А, С и тези от В групата и без никакви мазнини и холестерол, тя е измежду най-полезните храни, които би трябвало да похапвате есенно време.

За страдание, мнозина от нас са привикнали да подготвят тиквата с прекомерно доста захар или пък с високомаслена сметана. Логично е, че приготвена по този метод, калориите ѝ към този момент фрапантно се повишават.

Ето за какво тук взехме решение да споделим с вас два не толкоз известни разновидността за подготвяне на тиква, които са хем сладки, хем потребни за здравето ви. Тези потребни есенни сладки изкушения с тиква са същинска вкусотия за дребни и огромни!

Пълнена тиква

Чували сме, че тиквата може да е с най-разнообразен заряд и да бъде изпечена цяла. Може даже да си приготвите капама в тиква, само че тук въпреки всичко сме избрали единствено сладки изкушения с тиква, които с изключение на вкусни са и потребни. По мотив потребното ще изключим и пълнената тиква с локум, която също е доста вкусна, само че има толкоз доста калории в нея, че не можем да я причислим към нашето меню от потребни предписания.

За сметка на това можете обаче да напълните тиквата със примес от ядки и сушени плодове, а за подсладител да употребявате единствено мед, и то в дребни количества.

 Сладка пълнена тиква

Снабдете се с неголяма тиква Цигулка. За задачата ви би трябвало единствено долната ѝ тумбеста част, която се измива и издълбава. В купа смесете към чаша и половина ядки по ваш избор (бадеми, орехи, лешници, кашу и т.н.), които би трябвало да са леко счукани и към 2 ч.ч. сушени плодове още веднъж по ваш избор (кайсии, фурми, смокини, праскови, горски плодове и др.), прибавете малко мед (не повече от 3 с.л) и канела.

Разбъркайте сместа, напълнете с нея тиквата, покрийте я с алуминиево фолио и я сложете да се пече за към 2 часа на 200 градуса. Махнете фолиото и я оставете да се запича за още 40 мин. Така ще разполагате освен с апетитен десерт, само че заради здравословните съставки като мед, сушени плодове и ядки, той ще е и потребен.

Здравословни сладки от тиква с овесени ядки

За тази рецепта за десерт с тиква е належащо авансово да разполагате с към 200 г към този момент изпечена тиква, 1 ч.ч. ситно нарязани сушени плодове по ваш избор и 1 ч.ч. смлени орехови ядки.

В огромна купа намачкайте тиква, прибавете към нея 1 намачкан банан, сушените плодове, смлените ядки, няколко лъжици кокосово масло и 1 ч.ч. овесени ядки, към които сте добавили половин пакетче бакпулвер.

Замесете тесто, оформете от него бисквитки с тиква, които се пекат в авансово загрята на 180 градуса фурна. За да си спестите старателното миене на тавата след това, е добре да я застелете с хартия за печене и по този начин да редите бисквитките, като оставяте задоволително разстояние посред им. Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР