Всеки месец изпращах пари на порасналия си син. Той очаква

...
Всеки месец изпращах пари на порасналия си син. Той очаква
Коментари Харесай

Отношенията между деца и родители не винаги са лесни

Всеки месец изпращах пари на порасналия си наследник. Той чака от мен да не преставам да се грижа за него.

Връзката сред деца и родители в един миг може да стане неравностойна. Не става въпрос, когато детето е към момента малко и зависи от мама и баща. Проблемът може да възникне по-късно, когато порасналото дете е към момента подвластно от родителите си.

Трудно е да се „ улови “ моментът на съзряване на децата. За всичко са отговорни страстите, родителските инстинкти, а от време на време и нежеланието да се одобри фактът, че детето би трябвало да продължи напред в живота. Най-често майките вършат неприятна услуга на децата си.

Прибрах се преди една година вкъщи за пръв път от 10 години. Работех в Италия. Случиха ми се доста неща там. Грижих се за възрастни хора. Бях излъчена от сънародниците си, изцяло непознати за мен хора ми помагаха. Ограбиха ме на улицата.

Въздухът е чист, морето е красиво и храната е качествена. Тук храната е доста скъпа и не толкоз добра.

Но, в случай че сте отпътували на работа, а не на отмора, животът е малко по-труден. Ще ви трябват и другари, и поддръжка. А в моя случай нямах нито едното, нито другото. С времето срещнах положителни хора и ми стана доста по-лесно.

Всеки месец изпращах пари на порасналия си наследник. По това време той беше на 23 години. Намери си жена и стана татко.

Започнах да си споделям с някогашен съученик. Той загуби жена си и се беше запуснал. Посъветвах го да се грижи за себе си, да си откри занимание. Но на неговата възраст е мъчно човек да се съвземе.

С течение на времето той стартира да споделя с мен своите триумфи и възприятията ми към този човек още веднъж пламнаха. Той е единственият, който ме чакаше на летището. Синът и снахата бяха доста заети.

Когато се прибрах, видях, че домът ми е изцяло изменен. Синът беше направил моден ремонт. Беше си купил и кола. Извини ми се, че не е могъл да пристигна да ме посрещне.

Освен ремонт на жилището и новата кола, оказа се, че синът ми е направил и хубава женитба с парите, които му изпращах. Той разчиташе на тях, без да заделя нищо настрани. Не мислеше да си търси работа. Той посвещаваше цялото си време за изобразяване.

Вижте още: Съпругът ми отсъства непрекъснато, а аз пребивавам с майка му

Донесох дарове за внуците, а се оказа, че и синът ми чака да му дам пари при идването ми. Събрах някои неща и отидох при моя човек.

Сега пребивавам с него. Наскоро се обади синът ми и ме помоли да му оказа помощ с внуците, защото новата му работа му лишава доста време и брачната половинка му не може да се оправи сама. Отказах.

Внуците ми си имат майка и баща. А аз имам моя човек. Толкова се веселя, че през последните години стопирах да адресирам всичките пари вкъщи. Добре, че заделих малко пари и за старините си. Сега е мой ред да си умря.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР