Всеки, който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или използва по друг

...
Всеки, който записва, възпроизвежда, разпространява, излъчва или използва по друг
Коментари Харесай

Кражбата на интелектуална собственост ще се наказва с до 6 г. затвор

Всеки, който записва, възпроизвежда, популяризира, излъчва или употребява по различен метод непознат обект на авторско, без нужното по закон единодушие на създателя, ще се санкционира с сред 1 и 6 година затвор и санкция от 10 хиляди лева Това взеха решение депутатите с промени на второ четене в Наказателния кодекс.

При наново нарушаване се планува от 2 до 8 година затвор и 20 хиляди лева санкция.

До 12 година затвор и санкция до 20 000 лв.. може да получат хакери, които съзнателно са заразили компютърната мрежа на държавни институции, взеха решение още депутатите.
 
Предложенията за по-високи санкции в Наказателен кодекс са на Министерския съвет и касаят най-вече киберпрестъпленията. Те бяха поискани от държавното управление още преди 2 година поради почнала процедура на Европейската комисия против България. Причината е, че страната ни не се е съобразила с изискуемия предел от най-малко 5 година затвор за сходни закононарушения. По настоящата текстове те се санкционират с 3 години затвор. А от кабинета в този момент оферират това наказване да се усили двойно - на 6 година

Освен киберпрестъпленията, се подвига и наказването за склоняване на малолетни към осъществяване или гледане на порнографско наличие от 5 на 6 година Наказанието за тези, които популяризират сходен вид наличие на деца под 16 година, пък се подвига от 3 на 6 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР