Всеки, който се е опитвал да се откаже от пушенето

...
Всеки, който се е опитвал да се откаже от пушенето
Коментари Харесай

Отказване на цигарите с хипнотерапия

Всеки, който се е опитвал да се откаже от пушенето на цигари знае какъв брой е мъчно да се пребори този нездравословен подтик. Факт е, че това е допустимо и половината от всички възрастни пушачи са успяли да откажат цигарите вечно. Много от пушачите са в положение да се откажат от пушенето на цигари посредством замяната му с разнообразни, позитивни привички, без да се постанова да изпитват признаците при отричане. До момента, най-ефективният и елементарен метод, прочут за отричане на пушенето е хипнотерапията.

Хипнотерапията за отричане на цигарите е една от най-често практикуваните форми на внушаемост. Тя постоянно се цитира като средство за прекъсване на пушенето, дружно с способи, като приложимост на никотинови лепенки, дъвки и други известни средства. Тя оказва помощ за преустановяване на зависимостта от тютюнопушенето, за битка с непостижимото предпочитание за пушене, както и поощряване на освобождение от стрес и успокоение, тъй че човек да не се изкушава да пуши.

Зависимостта към тютюнопушенето съдържа психически и физиологични аспекти. Физиологичното пристрастяване е физическата потребност на тялото да придобива никотин. Този аспект на пристрастяване е това, което предизвиква признаците при отричане, които трансформират първичното чувсто в съвсем неспособност да се откаже тютюнопушенето. Все отново, това е малко, краткотрайно присъединяване в цялостния развой на отвод на тютюнопушенето, което продължава единствено от три дни до една седмица. До края на този интервал от време, тялото се аклиматизира към естественото, безникотиново действие. Счита се, че физическата потребност от никотин съставлява едвам 10 % от пристрастяването към пушене на цигари.

 цигара

Най-предизвикателната част от отхвърли от тютюнопушенето е обвързвана с нуждата от превъзмогване на психическата взаимозависимост към цигарите, което съставлява психическите и прочувствени аспекти на пушенето. Те са деветдесет % от зависимостта към тютюнопушенето. Когато се развива навика на тютюнопушене, човек неумишлено създава предпочитание и табиет да пуши в избрани часове, като преди лягане да вземем за пример. Това се назовава конвенционален отговор. Хипнозата за прекъсване на тютюнопушенето оказва помощ да се отстраняват несъзнателните привички.

 пушачки

Хипнотерапията също оказва помощ за поддържане мотивацията за отричане от тютюнопушене посредством подсилване на вярванията, които пораждат желанието за отричане.

Пушачите стават заложници на навика да възпламенят цигара и да пушат. Ето за какво доста хора, които са се опитвали да се откажат от пушенето с никотинови лепенки или дъвки не са в положение сами да се откажат. Те преодоляват физическата взаимозависимост, само че не могат да се откажат или да заменят ритуала на пушене на цигари, който се е трансформирал в психологично пристрастяване и източник на наслаждение и освобождение от стрес. Техниките на хипнотерапията водят до унищожаване на този табиет. Като инструмент за релаксация, хипнозата оказва помощ ефикасното освобождение от тревога и стрес, тъй че да се загуби желанието за пушене на цигари.

С прибавянето на някои мощни НЛП (Невро-лингвистично програмиране) техники, хипнозата за отричане на цигарите може да стимулира пушача да наруши своя табиет посредством трениране на несъзнателното фокусиране върху изгодите от този отвод.

Отказът от тютюнопушенето е обвързван с доста изгоди. В рамките на няколко дни след отхвърли, телесните елементи, разрушени от тютюнопушенето стартират да се възвръщат, повредените нерви се построяват още веднъж, а възприятието за усет и аромат се усъвършенства. В рамките на няколко седмици, белодробната функционалност и придвижване се усъвършенстват. В период от една година, рискът за сърдечно заболяване също понижава. В период от пет до петнадесет години, рискът от инсулт става същия както при непушач. Рискът гибел от рак на белия дроб и голям брой други опасности също понижават.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР