Всеки, който е бил превърнат в зомби след смъртта си,

...
Всеки, който е бил превърнат в зомби след смъртта си,
Коментари Харесай

Вуду-свещеници наказват със зомбиране

Всеки, който е бил трансфорат в зомби след гибелта си, е осъден по този метод за някакъв собствен грях. Обикновено това е било провинение по отношение на фамилията. В множеството случаи става въпрос за занемаряване на дами и деца, което вуду-религията строго порицава.

От 1969 година феноменът на живите трупове се учи от лекари и психиатри от целия свят. Не е ясно какво тъкмо кара умрелите да се изправят и да стартират да вървят, а също по този начин сляпо да следват заповедите на своите господари. Според френски откриватели най-вероятно става въпрос за специфичен тип отрова, от който жертвите повръщат, храчат кръв, тресат се като в мъка и по-късно престават да реагират.

 Вуду-свещеници санкционират със зомбиране

Според учените отровата просто забавя обмяната на веществата дотам, че човек наподобява като същински мътрвец. По този метод той може да престои в земята няколко часа, след което се изравя и му се дава друга запарка. Тя го връща към живот, само че в действителност го трансформира в безмълвен плебей.

Отровата, която се дава на нещастниците, с цел да „ умрат ”, наподобява на изсушена тиня. Тя съдържа елементи от земноводни, паяци, човешки кости и сушена риба, която има парализиращо деяние. Жертвите не могат да се движат и да приказват, само че са в цялостно схващане.

Магическият прашец не се дава през устата. С него се натърква тялото на нещастника. Той повръща, устните му посиняват и престава да мърда. Вуду-магьосниците считат, че наказването да те трансфорат в зомби е доста по-страшно от гибелта, тъй като човек живее без душа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР