Всеки има своите несигурности. Почти не съществува човек, който да

...
Всеки има своите несигурности. Почти не съществува човек, който да
Коментари Харесай

Вижте тези 10 сигнала, издаващи несигурност

Всеки има своите несигурности. Почти не съществува човек, който да не се съмнява в някоя от даденостите си, да се срами, опасява да покаже слабостите си или да ги признае. Нормално е несигурностите да са част от личността ни и да се демонстрират по друг метод.
Много хора бъркат добротата и учтивостта със уязвимост. Ако проявявате добрина в другите обстановки, това може да се схване от такива хора като уязвимост, от която да се възползват. Съществува тънка граница сред това да бъдеш вежлив и да уважаваш другите, и сред това да не уважаваш себе си в устрема си да угодиш на всички, да се харесаш на всички. Кои са признаците и сигналите, които издават неустановеност в себе си?

1. Пренебрегвате себе си, с цел да извършите някой различен благополучен.
Това по предписание не е неприятно, изключително в случай че се касае за човек, който обичате и който е от близкото ви обграждане. Ако обаче непрекъснато пренебрегвате себе си, с цел да му угодите, това може да е симптом на токсична връзка. Това състояние на непрекъснато персонално занемаряване от ваша страна демонстрира неисгурност, от която другите се възползват и която ви кара да се чувствате депресирани.

2. Не харесвате тялото си.
Ако непрестанно намирате недостатъци по тялото си, поради които да се срамувате и да го криете, това демонстрира вътрешна неустановеност. За да се справите с това е значимо да сте в мир с тялото си такова, каквото е. Приемете го и с времето ще започнете да се чувствате все по-добре в кожата си, а това проличава и извън.

3. Не изразявате мнение.
Ако се страхувате, че няма да бъдете разбрани вярно или че няма да ви харесват, в случай че мнението ви не съответствува с непознатото, това издава неустановеност. Няма нищо неприятно в това да покажете мнение, даже то да не съответствува с общото или с това на събеседника ви. Отстояването на мнението е симптом на темперамент, което автоматизирано ви прави уважавана персона.

4. Не вярвате на себе си и желаете препоръки.
Хубаво е да желаете съвет, когато се постанова. Но в случай че го вършиме непрекъснато, това издава липса на сигурност в преценката ви и ниско самочувствие.

5. Не казвате „ не “.
„ Не “ е доста потребна дума. Тя ви защищава от злоупотреби на хора, които обичат да се възползват от положителните ви планове и настройки. Ако казвате „ не “ постоянно, когато в действителност имате потребност от това, ще се почувствате доста по-силни и в естетика със себе си.

6. Толерирате обидно държание.
Ако позволявате да се държат с вас по метод, който не заслужавате, няма да получите почитание. Приемането на неуместно отношение към вас, което даже е обидно, ви прави слабохарактерна персона за другите.

7. Не разпознавате по кое време някой ви ласкае прекомерно.
Ласкателството, което някои хора демонстрират нормално е подбудено от задни мисли и недобри планове. Ако приемате такова хвалебствие като същински комплимент или като добра оценка за вас, това демонстрира, че имате ниско самочувствие и имате потребност от непрекъснато валидиране.

8. Правите неща против ползите си.
Още един индикатор за ниска самокритика и липса на себеуважение е да вървите против личните си ползи. Ако не се борите за това, което има значение и е значимо за вас, а се примирявате с малко, вършите неща, които не са във ваш интерес, а в полза на другите, това издава неустановеност в себе си.

9. Толерирате несериозно държание към вас.
Ако имате другар, непосредствен или съкровен сътрудник, който не се отнася с почитание към вас, не съблюдава обещанията си, в никакъв случай не е в точния момент там, където би трябвало да бъде поради вас или неглижира уговорките, свързани с вас, а вие толерирате това, значи имате съществени проблеми с несигурността. Съгласни сте да се отнасят с вас по този метод, като по този начин понижавате себеоценката си пред себе си и пред другите.

10. Не отделяте време за отмора.
Готвите, чистите, работите, гледате децата, вършите куп неща по едно и също време, единствено и единствено всички към вас да са щастливи. Накрая постоянно има недоволни. Има проблеми у дома. Има проблеми в работата. Някой от околните ви се отяжда, че не сте му приготвили обичаното ядене, а вие сте се скъсали да готвите в кухнята след тежък работен ден. Това се случва, тъй като сами не цените себе си, времето единствено за себе си и времето си за отмора. Ако се пробвате да угодите на всички, това няма да ви завоюва почитание, даже в противен случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР