Всеки има нужда от любов. Новороденото постоянно търси майчините ласки,

...
Всеки има нужда от любов. Новороденото постоянно търси майчините ласки,
Коментари Харесай

Какви права ни дава любовта?

Всеки има потребност от обич. Новороденото непрекъснато търси майчините милувки, девойките демонстрират интерес към момчетата и назад, възрастните хора търсят близостта и на внуците, и на своите връстници. Така през целия човешки живот любовта е главен движещ фактор.

Сложното възприятие се трансформира във времето. Ако връзките се подредят хронологично, първа е тази сред бебето и родителите. Тя е изключително мощна поради безпомощността на новороденото и мощния майчински инстинкт. Тясната обязаност може да се трансформира в така наречен „ маймунска любов ”, когато детето и родителят дотам са привикнали с взаимното си наличие, че не одобряват живота си без него. Този феномен е изключително изявен в фамилиите с едно дете. Въпреки силата на възприятията, родителят, като човек с повече опит и разсъдък, би трябвало да управлява нещата и да се стреми да обезпечава задоволително автономия на детето си. Любовта не му дава право да го завладява и да построява в съзнанието му неправилни показа за своята съвършеност и незаменимост.

По-късно може да се появи любовта сред възпитаник и преподавател. Често това събитие е групово. Например – девойките от класа харесват учителя по физическо и неправилно поясняват дейностите му като особено, персонално отношение. В привързаността и уважението няма нищо неприятно, даже в последно време те по-често липсват в тези връзки. Нужно е единствено да са в подобаваща степен и изразявани по подобаващ метод. Любовта на ученика към учителя не дава право на втория да спекулира или да се възползва (материално или физически) или да търси каквито и да било облаги от зародилата обстановка. И в случай че тук възрастовите разлики се явяват като избран възпиращ фактор от подклаждане на възприятията, то този фактор към този момент липсва в връзките шеф-подчинен. Позицията в работната среда не дава право на никого да се държи надменно, да демонстрира субективно отношение, да изисква услуги или по-специално отношение. Сексуалният тормоз на работното място е закононарушение и се санкционира от закона, без значение дали е подбуден от обич или просто от предпочитание за развлечение.

Силните страсти и чувствената връзка постоянно се бъркат с обич. Нaпример – в случай че отидете сама на отмора и срещнете обаятелен и любезен мъж, бурните страсти, които ви връхлитат елементарно могат да се сбъркат с обич. В някои случаи това може и в действителност да е по този начин, даже да слагат основата на отлично семейство. Но в други този прелестен флирт не стига по-далеч от края на почивката. Единственият засегнат е индивидът, останал с неверни показа.

Любовта ни дава право да радваме индивида до себе си и от това и самите ние да се усещаме добре.

Любовта ни дава право да сме благи и грижовни.

Любовта ни дава право да даваме, без да желаеме нещо в подмяна.

Любовта не ни дава право да постановяваме личното си мнение на другия.

Любовта не ни дава право да слагаме другия в неизгодно състояние.

Любовта не ни дава право да упражняваме принуждение под каквато и да било форма.

Любовта не ни дава право да пожелаваме обич от другия непременно.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР