Всеки има навик, който често прави несъзнателно след хранене. Но

...
Всеки има навик, който често прави несъзнателно след хранене. Но
Коментари Харесай

Най-вредните грешки след хранене, които всички допускаме!

Всеки има табиет, който постоянно прави неумишлено след хранене. Но знаете ли какъв брой нездравословни могат да са тези навици? Ето най-важните и постоянно позволени неточности, откакто сме похапнали добре:

1. Първото място измежду позволените неточности след хранене е отредено на цигарите. Според проучвания цигара, запалена незабавно след ястие, се равнява на 10 изпушени цигари през целия ден. Увеличава се рискът от рак неколкократно. Така че не пушете незабавно след ястие.

 Цигари

2. Второто място се заема от плодовете. Макар и да са потребни за здравето, потреблението на плодове незабавно след хранене води до образуването на непотребни газове и отичане на корема. Също по този начин затруднява и храносмилането. Препоръчва се изразходване на плодове 1-2 часа преди или след хранене.

3. Не би трябвало да се пие чай след хранене. Чаят прави мъчно изгарянето на съдържащите се протеини в храната, защото съдържа високи равнища на киселини.

4. Сънят незабавно след хранене също е постоянно допускана неточност. При сън незабавно след хранене стомахът на човек не може да се избави от това, което е консумирал. На по-късен стадий това може да аргументи инфектиране на червата и дискомфорт в стомаха.

 Спане

5. Ако носите колан, отпущането му директно след банкет на храна, може да докара до задръстване на червата.

6. Повечето хора считат, че ходенето след хранене удължава живота. Но това не по никакъв начин вярно. Така храносмилателната система не може да усвои питателните субстанции от одобряваната храна.

7. Вземането на душ след хранене насочва притока на кръв към ръцете, краката и понижава количеството на кръв към стомаха. Следователно това отслабва храносмилателната система.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР