Всеки градинар, рано или късно, става свидетел на гниене по

...
Всеки градинар, рано или късно, става свидетел на гниене по
Коментари Харесай

С този лесен ТРИК ще предпазите доматите от ГНИЕНЕ

Всеки градинар, рано или късно, става очевидец на изгниване по листата на растенията, които отглежда. За страдание този развой е постоянно срещано феномени и изисква да бъдете доста добре осведомени, в случай че желаете да го предотвратите.
Обикновено гниенето се дължи на гъбична зараза. Много от хората, които отглеждат плодове или зеленчуци в своите градини, вземат решение да се доверят на предлаганите на пазара препарати, които предотвратяват процеса по изгниване.

 Съвети за по-добра годишна продукция домати Съвети за по-добра годишна продукция домати
Доматите съдържат натрий, калий, магнезий, калций, манган, желязо, кобалт, мед, цинк, фосфор, флуор, хлор и йод. Редовната консумация н...
Лошата вест е, че всички тези спрейове, прахообразни субстанции и всевъзможни други средства, са с химичен състав. Те не са толкоз безвредни, за колкото ги мислим. Няма по какъв начин производителите да ни подсигуряват, че пръскайки доматите с артикул, в който участват химични детайли, няма да промени усета им.
Добрата вест е, че съществуват не малко натурални средства, вършещи същата работа като тези, предлагани с профилирани магазини за торове и всякакви препарати за растения. Именно през днешния ден ще споделим за едно такова средство, с помощта на което можете да отбраните растенията и да постигнете онази годишна продукция, към която се стремите.
Ако вършиме ТОВА, доматите в никакъв случай няма да гният!
Преди това обаче ще вмъкнем, че доматите са склонни към изгниване най-много след дъждовен интервал. Кафеникави петънца се появяват по листата и стеблата. Може също да станете очевидци на бяло покритие по повърхността на листата. Това са по този начин наречените инфекции, които нормално не престават с изгниване на самите плодове и корени.
 Ако вършиме ТОВА, доматите ще бъдат двойно по-големи и сладки Ако вършиме ТОВА, доматите ще бъдат двойно по-големи и сладки
Хубавото на лятото, с изключение на слънцето, е че можем да похапваме вкусни и натурални зеленчуци, отглеждани по природосъобразен метод. Ако има...

Ако инцидентно станете очевидци на сходно събитие, не пропускайте момента да приготвите един бърз разтвор на сол в централизация 10 на 100. Когато пръскате растенията с този разтвор, вие им създавате предпазен филм, който не разрешава на гъбичните инфекции да обхванат.
Може да пръскате растенията превантивно. Не бива обаче да е прекомерно постоянно. Няколко пъти в сезона е изцяло задоволително.
Сигурни сме, че точно този дребен трик ще защищити вашата годишна продукция и ще спомогне този сезон тя да е двойно по-висока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР